Asparagus velute

Σπαραγγόσουπα με κουρκουμά και γαρίδες

Share

Ελαφρύ πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β, φώσφορο και βιταμίνη Α, ιδανικό ως πρώτο πιάτο στην αρχή του γιορτινού δείπνου ή ως απογευματινό σνακ.

ΥΛΙΚΑ
1 μάτσο σπαράγγια
8 τμx. γαρίδες νο2
1 τμχ. πατάτα μέτρια καρέ
1/2 κούπα πράσο φέτες
1 κιλό ζωμός λαχανικών
1 κ.γ. κουρκουμάς
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι/πιπέρι
1 κ.σ. γιαούρτι 2%
1 τμχ. λεμόνι χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια με τον πατατοκαθαριστή και αφαιρούμε το σκληρό μέρος του μίσχου τους. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ανάλογη κατσαρόλα μαζί με το πράσο και την πατάτα. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα με καπάκι σε μέτρια φωτιά να βράσει (25 περίπου λεπτά και ανάλογα το μέγεθος κοπής των λαχανικών). Μόλις είναι έτοιμη την περνάμε από τα μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι μέχρι να γίνει κρέμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε το αλάτι-πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Τέλος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 1’ 30’’, περίπου, αφού πρώτα τις καθαρίσουμε και τις μαρινάρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Σερβίρουμε ανάλογα!

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 599 / 200 kcal.
Πρωτεΐνες: 39 / 13 γρ.
Υδατάνθρακες: 42,5 / 14,1 γρ.
Λίπη: 30,6 / 10,2 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 87, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι να τρώω στο δρόμο μου προς τον αγώνα;
Κάνε τις σωστές επιλογές για έναν επιτυχημένο τερματισμό
Κάψε λίπος και κέρδισε... Ή μήπως όχι;
Ως ενεργειακή πηγή, τα λίπη υπερτερούν έναντι των υδατανθράκων. Γι’ αυτό οι έρευνες των ειδικών επικεντρώνονται στις διατροφικές πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν την καύση τους στα αγωνίσματα αντοχής.
Αναγκαίο... καλό!
Ο ξεχωριστός ρόλος των φρούτων στην κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο