Προσοχή στα αντιφλεγμονώδη

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο.

Share

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο. Τα αντιφλεγμονώδη κρύβουν τον πόνο χωρίς να διορθώνουν το πρόβλημα (διαβάστε προσεκτικά της οδηγίες) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση ενός τραυματισμού, γιατί καθώς δε θα νιώθετε πόνο και θα συνεχίζετε μια δραστηριότητα που επιβαρύνει το πρόβλημα.
Επιπλέον, προκαλούν μια σειρά από σοβαρές παρενέργειες τις οποίες θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά. Αν λοιπόν νιώθετε έναν πόνο που επιμένει επισκεφθείτε ένα γιατρό (ιδανικά αθλητίατρο ή κάποιον που να έχει ανάλογες εμπειρίες) ή ένα φυσιοθεραπευτή και ακολουθείστε τις οδηγίες τους. Η χρήση τους θα πρέπει πάντα να γίνεται μετά από τη συμβουλή ενός ειδικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άσπρο πάτο
Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι…
Σε ποια απόσταση είσαι καλύτερος; - Οι πίνακες αξιολόγησης της World Athletics
Οι πίνακες αξιολόγησης των αγωνισμάτων αντοχής της World Athletics
Καφεδάκι για τον…πόνο
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η καφεΐνη περιορίζει τον πόνο κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης και μάλιστα το φαινόμενο είναι εντονότερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο