Άσπρο πάτο

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι…

Share

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι η αναζήτηση του κατάλληλου υγρού που πρέπει να πίνουν κατά την προπόνηση.

Tο ιδανικό είναι ένα αθλητικό ποτό, το οποίο περιέχει πρόσθετο νάτριο (αλάτι) και ενέργεια (π.χ. γλυκόζη). Πολλά από τα πιο συνηθισμένα και αλλά διάσημα αθλητικά ποτά έχουν σχεδιαστεί να περιέχουν ακριβώς τη σωστή αναλογία και να εφοδιάζουν με αυτά τα συστατικά το αίμα, μέσω του πεπτικού συστήματος, παρέχοντας έτσι τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός.

Tα «μαγικά» συστατικά αυτού του ιδιαίτερου και χρήσιμου ποτού είναι τα πολύ απλά και γνωστά σε όλους μας νερό, αλάτι και συνδυασμοί απλών και σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι αποτελούν τα συστατικά-κλειδιά για τη σύστασή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
Η ομάδα του RUNNER απαντά σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με την προπόνηση, την υγεία, τον εξοπλισμό, τη διατροφή και οτιδήποτε αφορά τη ζωή ενός δρομέα. Στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας στο [email protected] και οι ειδικοί του RUNNER θα λύσουν κάθε σας απορία.
Σε ποια απόσταση είσαι καλύτερος; - Οι πίνακες αξιολόγησης της World Athletics
Οι πίνακες αξιολόγησης των αγωνισμάτων αντοχής της World Athletics
Οι απαντήσεις στις πρώτες σου ερωτήσεις
Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο