Η απάντηση στην κακοκαιρία

Εναλλακτικές επιλογές για τις ημέρες που δεν μπορείτε να βγείτε έξω για προπόνηση

Share

Όταν δεν μπορείς να βγεις για τρέξιμο

Κρύο, αέρας, βροχή όλα μαζί ή και μόνα τους μπορούν να κάμψουν την όρεξη για προπόνηση με αποτέλεσμα να τη χάσετε. Υπάρχουν άλλωστε πάντα οι ημέρες που για κάποιον λόγο δεν θέλετε να βγείτε για τρέξιμο και να παλέψετε με τα… τερτίπια του καιρού.

Για όλες αυτές τις ημέρες, λοιπόν, σας δίνουμε μερικές λύσεις. Προτάσεις για εναλλακτικές προπονήσεις, σχετικές ή και όχι και τόσο με το τρέξιμο για να γυμναστείτε, να διατηρήσετε την αντοχή σας, αλλά και να δυναμώσετε!

Διάδρομος

Είναι ό,τι πιο κοντά στο τρέξιμο μπορείτε να κάνετε. Βασικά είναι τρέξιμο. Ο διάδρομος είναι σωτήρια λύση για τέτοιες μέρες αφού μπορείτε να κάνετε κανονικά την προπόνησή σας ακόμα και διαλειμματικές. Φροντίστε μονάχα ο χώρος που θα τρέξετε να αερίζεται αφήνοντας ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό ακόμα κι αν έξω έχει αρκετό κρύο. Δείτε διάφορες προπονητικές προτάσεις για τον διάδρομο (προγράμματαγρήγορες προπονήσειςextra συμβουλές).

Σκαλοπάτια

Μία ιδιαίτερη αλλά και πολύ συναφής προπόνηση για δρομείς που σίγουρα θα διασκεδάσετε, ενώ θα σας βοηθήσει σε επίπεδο ενδυνάμωσης, τεχνικής και συναρμογής. Ιδανικά προτιμήστε να την εκτελέσετε σε κάποιο κλειστό κλιμακοστάσιο (πολυκατοικία, κτίρια κλπ.). Δείτε εδώ ιδέες για προπονήσεις στα σκαλοπάτια.

Κυκλική

Ακόμα μία καλή εναλλακτική που στόχο έχει περισσότερο την ενδυνάμωση για τους προχωρημένους δρομείς, ενώ σε πιο αρχάριους δρομείς μπορεί να βελτιώσει και την αντοχή. Ο λόγος για την κυκλική προπόνηση που θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε σε όλο το σώμα ενώ αν είστε νεότεροι δρομείς πιθανόν να βελτιώσει και την αντοχή σας. Οι επιλογές ασκήσεων είναι αμέτρητες, θα σας προτείναμε ωστόσο να επιλέξετε ασκήσεις που δυναμώνουν τον κορμό, τις μυικές ομάδες των ποδιών που συμμετέχουν στο τρέξιμο αλλά και των χεριών. Δείτε μία ολοκληρωμένη πρόταση κυκλικής προπόνησης

Ψάχνεις θέματα διατροφής ειδικά για δρομείς;

Άλλες μορφές γυμναστικής

Όσο και να το αγαπάμε, δεν υπάρχει μόνο το τρέξιμο! Οι ημέρες με κακοκαιρία αποτελούν μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα είδη προπόνησης σε κλειστό χώρο οι οποίες ωστόσο έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση και στη σωστή στάση του σώματος των δρομέων. Yogapilates και χορός είναι μερικές από αυτές. Δοκιμάστε τις!

Αν πάλι τίποτε δεν σας κρατά μακριά από την προπόνηση σας και θέλετε απεγνωσμένα να βγείτε έξω για τρέξιμο μην ξεχνάτε να τηρείτε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρατηθείτε σε φόρμα με το φάρτλεκ!
Τρεις προπονήσεις για να διατηρήσετε ταχύτητα και αντοχή
Γιατί και η αναπνοή θέλει την τεχνική της
Η σωστή τεχνική είναι απαραίτητη όχι μόνο στο τρέξιμο αλλά και στην αναπνοή.
Ανοίξτε δρόμους μέσα στο σπίτι σας
Τέρμα στις συνηθισμένες δικαιολογίες για να αποφύγετε το τρέξιμο. Με ένα διάδρομο στο σπίτι, θα τρέχετε όσο και όποτε θελήσετε.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο