Ανεβείτε επίπεδο

Συμβουλές για νεότερους δρομείς που θα σας κάνουν ακόμα καλύτερους

Share

Ποτέ δεν είναι αργά για νέες αποφάσεις και στόχους. Και οι νέοι στόχοι δεν μπορούν να μη συμπεριλαμβάνουν και το τρέξιμο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε δρομέα ή μελλοντική επιδίωξη κάθε νέου δρομέα. Γιατί όλοι θέλουν να προσθέσουν ακόμα ένα λιθαράκι ή να ανέβουν ακόμα ένα σκαλί στη δρομική τους καριέρα.

Σπάστε τα δεσμά

Η πλύση εγκεφάλου που έχετε υποστεί τα τελευταία χρόνια από φίλους δρομείς, έπιασε επιτέλους τόπο. Τέρμα πια τα ξένοιαστα κυριακάτικα πρωινά με καφέ και τηλεόραση κολλημένοι στον καναπέ, από τον οποίο δε σηκώνεστε μέχρι την «αναγγελία» του μεσημεριανού. Έφτασε η ώρα να τρέξετε τον πρώτο σας αγώνα. Προσοχή! Δοκιμάστε στην αρχή αγώνες με μικρή απόσταση (φυσικά virtual αυτή την περίοδο) και σχετικά μικρή δυσκολία, καθώς ο στόχος σας αρχικά πρέπει να είναι να τερματίσετε και να είστε σε θέση μετά να επιστρέψετε στο σπίτι σας!

Ιδρώστε για προσωπικό όφελος

Είστε από αυτούς που εδώ και χρόνια τρέχουν και συμμετέχουν σε διάφορους αγώνες αλλά δε βλέπετε και μεγάλη αλλαγή στις επιδόσεις σας. Πρώτα από όλα σταματήστε να τρέχετε χωρίς οργάνωση και επιλέξτε ένα προπονητικό πρόγραμμα για την απόσταση που σας ενδιαφέρει και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε με θρησκευτική ευλάβεια. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή σας, αλλά και την αποκατάσταση, και θα δείτε ότι οι κόποι θα αποδώσουν επιτέλους καρπούς και οι χρόνοι σας θα αρχίσουν να βελτιώνονται.

Ανεβείτε στο βάθρο

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα έχετε ακολουθήσει μία κατάλληλη προετοιμασία και θα έχετε κάνει τις κινήσεις που αναφέρουμε παραπάνω. Η πρωτιά θέλει υπομονή και επιμονή αλλά και το ανάλογο «ταλέντο» (οι άρτιες φωνητικές, χορευτικές ή μαγειρικές σας ικανότητες δε νομίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα). Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτός ο στόχος είναι πιο εύκολα πραγματοποιήσιμος για τις γυναίκες δρομείς καθώς ο αριθμός τους είναι ακόμα μικρός (συγκριτικά πάντα με αυτό των ανδρών δρομέων) οπότε και οι πιθανότητες να σας καμαρώσουμε σε κάποια από τις πρώτες θέσεις αυξάνονται. Μία ικανοποίηση που δεν χάνεται ακόμα και αν αυτό το βάθρο είναι εικονικό!

Για να δείτε θέματα διατροφής ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Γίνετε και επίσημα δρομέας

Αν δε σας αρέσει η μοναξιά ή απλά νιώθετε την ανάγκη να ανήκετε κάπου, εγγραφείτε σ’ ένα σύλλογο δρομέων υγείας. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στις κοινές προπονήσεις που πολλοί σύλλογοι οργανώνουν (ή να λάβετε την κατάλληλη υποστήριξη αυτή την περίοδο), αλλά και να ανταλλάξετε απόψεις και εμπειρίες με άλλους δρομείς. Προσοχή, να είστε ειλικρινείς, γιατί αν αρχίσετε να λέτε ότι τερματίσατε μαραθώνιο σε 2:01:10, αλλά ο χρόνος σας δεν έχει καταγραφεί λόγω διεθνούς συνωμοσίας, δε νομίζουμε ότι θα σας πιστέψει κανείς!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 4 X 4 του δρομέα (Ασφάλεια)
Κανόνες για την ασφάλεια κατά της διάρκεια της προπόνησής μας
Stay cool...
Μάθετε τι εστί χαλάρωμα αλλά και πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικό
Ατομική άθληση; Οργανωθείτε!
Δείτε πώς να οργανώσετε την προπόνησή σας σε συνθήκες “ατομικής άθλησης”
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο