Ασκήσεις στην… καρέκλα σας!

3 ασκήσεις για να δυναμώσετε πάνω στην καρέκλα του γραφείου σας!

Share

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν πολλές ώρες καθισμένοι στο γραφείο και δεν έχουν είτε τον χρόνο, είτε τον χώρο είτε τον εξοπλισμό να εκτελέσουν ασκήσεις ενδυνάμωσης. Όμως και για αυτούς υπάρχει λύση. Στη συνέχεια, ακολουθούν τρεις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και στο γραφείο σας χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος και την… καρέκλα σας, για να δυναμώσετε τα χέρια, τα πόδια και τους κοιλιακούς σας.

Kοιλιακοί
Περιγραφή: Τεντώστε τα πόδια μπροστά χωρίς να ακουμπάνε στο έδαφος, κρατήστε με τα χέρια σας τις λαβές της καρέκλας, στηριχτείτε με τα χέρια στο πλάι και προσπαθήστε να φέρετε τα πόδια προς το σώμα σας κρατώντας τον κορμό σταθερό.
Στόχος: Ενδυνάμωση κοιλιακών. 
Προσοχή: Σταθερός κορμός, προστασία στη μέση. Aν η άσκηση εκτελεστεί με τα πόδια τεντωμένα, τότε θα υπάρξει μεγαλύτερη ενεργοποίηση στους λαγονοψοΐτες ενώ οι κοιλιακοί θα λειτουργήσουν ισορροπιστικά.

Ανεβάσματα
Περιγραφή: Από καθιστή θέση σηκωθείτε όρθιοι στηριζόμενοι μόνο στο ένα πόδι. 
Στόχος: Ενδυνάμωση τετρακεφάλων, γλουτιαίων, οπίσθιων μηριαίων. 
Προσοχή: Ο κορμός σε όρθια θέση, τα πόδια σε ορθή γωνία.

Βυθίσεις χεριών
Περιγραφή: Στηθείτε με την πλάτη μπροστά από την καρέκλα και στηριχθείτε σε αυτήν με τα δύο χέρια έχοντας τα πόδια λυγισμένα περίπου 1 μ. μπροστά. Στη συνέχεια προσπαθήστε να βυθίσετε το σώμα σας προς τα κάτω λυγίζοντας τα χέρια σας  διατηρώντας τον κορμό σας κάθετο στο έδαφος.
Στόχος: Ενδυνάμωση τρικέφαλων. 
Προσοχή: Περιορίστε την κίνηση μόνο στα χέρια κρατώντας το σώμα σταθερό, μην λυγίζετε τους καρπούς και μη ρίχνετε το βάρος σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαλαρώστε!
Διώξτε το στρες με τρεις απλές ασκήσεις
Προπόνηση ενδυνάμωσης και τρέξιμο: Οι νέες τάσεις
Νέα δεδομένα της προπονητικής για την ενδυνάμωση των δρομέων μεγάλων αποστάσεων
Δυνάμωσε μόνος σου! (4ο μέρος ασκήσεων)
Δυναμικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος για τα πόδια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο