Γερά πέλματα στην παραλία

Δυναμώστε τα πέλματά σας εκτελώντας απλές και εύκολες ασκήσεις ενώ απολαμβάνετε τα μπάνια σας!

Share

Κάντε τα μπάνια σας και δυναμώστε τα πέλματά σας

Στηρίζουν το σώμα, σηκώνουν όλο μας το βάρος κι όμως συνεχίζουν να πατούν γερά και να σπρώχνουν το έδαφος για να κάνουμε κάθε μας βήμα. Τα πέλματά μας επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και γι΄ αυτό θα πρέπει να τα δυναμώνουμε έτσι ώστε να μην αρχίσουν να… διαμαρτύρονται. Κι αν κάτι τέτοιο είναι δύσκολο την περίοδο του χειμώνα όπου τα χιλιόμετρα πέφτουν βροχή, δεν συμβαίνει το ίδιο με την περίοδο των διακοπών, το καλοκαίρι. Βρείτε λοιπόν ευκαιρία στις παραλίες και δυναμώστε τα εκτελώντας απλές και εύκολες ασκήσεις. Γερά πέλματα στην παραλία, λοιπόν!

Οι ασκήσεις που ακολουθούν στοχεύουν στην ενδυνάμωση των μυών που βρίσκονται στο πέλμα, της πελματιαίας απονεύρωσης αλλά και των καμπτήρων του μεγάλου δαχτύλου. Καλό είναι να εκτελούνται σε περιόδους που δεν κάνετε πολλές και έντονες προπονήσεις ενώ συστήνονται και για περιόδους μετά από κάποιον τραυματισμό στην περιοχή (πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδες κλπ.)  

Πετσέτα

Βάλτε το γυμνό πέλμα σας πάνω σε μία απλωμένη πετσέτα και προσπαθήστε να την «τσαλακώσετε» μαζεύοντας τα δάχτυλα.
Επαναλάβατε από 6-12 φορές στο κάθε πόδι από 2-4 σετ

Πέτρες

Πάρτε μερικές πέτρες, «αρπάξτε» τις με τα δάχτυλα των ποδιών και μεταφέρετέ τις μέσα σε ένα ποτήρι. Κάντε το ίδιο για 5-10 φορές στο κάθε πόδι σε 2-4 σετ.

Μεγάλο δάχτυλο

Σταθείτε σε όρθια θέση και προσπαθήστε να ανυψώσετε μόνο το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Εκτελέστε 8-12 φορές για 3-4 σετ.  

Περπάτημα στην άμμο

Βρείτε ένα σημείο με παχιά άμμο και κάντε μεγάλα βήματα εκτελώντας μεγάλη και αργή κίνηση με τα πέλματα ως εξής: Προσγειωθείτε αρχικά με τη φτέρνα και αφήστε το πέλμα σας να ρολάρει προς τα εμπρός, τελειώνοντας την κίνηση ανεβαίνοντας στη μύτη του ποδιού. Εκτελέστε 8-10 βήματα για κάθε πόδι από 2-5 φορές.

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέξιμο και μυϊκή ενδυνάμωση
Κάντε τη διαφορά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά σας με έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης
Όλη η αλήθεια για τις μυϊκές διατάσεις
Ο Στέλιος Πετρούτσος μας δίνει εμφατικές απαντήσεις και κατευθύνσεις για τις διατάσεις στους δρομείς
Κερδίστε στο τέλος
Τι είναι η ταχύτητα τερματισμού και μυστικά για να τη βελτιώσετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο