Άλσος Περιστερίου

Ένα άλσος σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ένα απο τα καλύτερη μέρη για τρέξιμο

Share

Οι ανακαλύψεις των δρομικών οάσεων στην Αθήνα συνεχίζονται! Αυτή τη φόρα τρέξαμε στο Περιστέρι και στο καινούριο Άλσος της περιοχής που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τα πάρκα των μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων καθώς εκτός από φυσική ομορφιά διαθέτει μία σειρά από άλλες, εναλλακτικές παροχές στους επισκέπτες του. Ανακαλύψτε το!

Λίγα λόγια για το μέρος
Πρόκειται για έναν… παράδεισο που βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας. Το άλσος Περιστερίου από το 2012 άνοιξε τις πύλες του και κάνει τη ζωή των Περιστεριωτών και όχι μόνο, ομορφότερη. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, επί της Λεωφ. Αγ. Βασιλείου και έχει έκταση περίπου 60 στρέμματα. Στον χώρο του θα βρει κανείς ένα πλούσιο οδικό δίκτυο από πλακόστρωτους δρόμους, κατάφυτες και πράσινες εκτάσεις, ψηλά δέντρα, ένα υπαίθριο γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής, κτήριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ένα μεγάλο υπαίθριο θέατρο, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δύο παιδικές χαρές καθώς και μία καφετέρια. Αρκετά πρωτοπόρο είναι το γεγονός πως εντός του άλσους διατίθεται δωρεάν σύνδεση με το Internet (δωρεάν WiFi) για όλους τους επισκέπτες. Τέλος, το άλσος είναι ανοικτό από τις 6:00 το πρωί έως και τις 12:00 το βράδυ ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος σε σκυλιά αλλά και η χρήση ποδηλάτου.

Η πρόσβαση
Η διεύθυνση του Άλσους είναι Αγίου Βασιλείου 63, και βρίσκεται απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολα με τα μέσα μεταφοράς χρησιμοποιώντας το Μετρό έως το σταθμό Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια με τη γραμμή λεωφορείου Α13. Εναλλακτικά μπορείτε να το προσεγγίσετε και με τα τρόλεϊ 12 και 25 (Ζάππειο – Περιστέρι) (στάση Θηβών). Με δικό σας όχημα «ανεβείτε» την κεντρική Λεωφ. του Περιστερίου Παναγή Τσαλδάρη (από Αθήνα προς Περιστέρι) και στη συνέχεια αριστερά στη Λεωφ. Δωδεκανήσου και πάλι δεξιά στην οδό Αγ. Βασιλείου. Το άλσος είναι στα αριστερά σας, ενώ δεν θα δυσκολευθείτε να σταθμεύσετε στους παρακείμενους δρόμους ή στους δύο χώρους στάθμευσης που υπάρχουν απέναντι από την κεντρική είσοδο (σημείο Α).

Η διαδρομή
Το πάρκο διαθέτει ένα περιφερειακό, εντελώς επίπεδο μονοπάτι το οποίο έχει μήκος 600 μ. ενώ περνά από αρκετά όμορφα σημεία. Επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σκαλοπάτια του θεάτρου που βρίσκεται στο κέντρο για την εκτέλεση ασκήσεων αλλά και ξέφωτα (σημείο Β) όπου μπορείτε να κάνετε ασκήσεις ή ανοίγματα.

EXTRΑS
+ Χώροι και παροχές για εναλλακτικές δράσεις
+ Περιορισμένος χώρος μόνο για περιπατητές και δρομείς
+ Μόνο για περιπατητές και δρομείς καθώς απαγορεύονται τα ποδήλατα
+ Φωτισμός τις βραδινές ώρες
– Σκληρό έδαφος για πολυχιλιομετρικές προπονήσεις

Δημοσίευση στο Runner 77 στη στήλη Διαδρομές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέχοντας με θέα τη θάλασσα, Πειραιάς
Είναι γεγονός ότι ο Πειραιάς, μετά και την παραχώριση του Σταδίου Καραϊσκάκη και χωρίς να έχει γίνει κάποια πρόβλεψη για την αντικατάστασή του με κάποιον άλλο χώρο άθλησης έμεινε «ορφανός» από μέρη για τρέξιμο, με μοναδική ίσως εξαίρεση τον χώρο ανάμεσα στο Σ.Ε.Φ. και το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο…
Βαρυμπόμπη
Πανέμορφο τοπίο, αμέτρητες επιλογές! Τρέξιμο στα βόρεια προάστια
Πάρκο Σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας»
Ένα αστικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα στο Νέο Φάληρο, Πειραιάς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο