Δασύλλιο, Πάτρα

Ένας πευκόφυτος λόφος κοντά στην καρδιά της πόλης της Πάτρας

Share

Επιστρέψαμε και πάλι στην Πάτρα, για να τρέξουμε σε ένα ξεχωριστό μέρος, πολύ κοντά στο κέντρο της. Αρχικά, μας κέρδισε με τη μαγευτική του θέα, δίνοντας μας τη δυνατότητα να δούμε από ψηλά σχεδόν όλη την πόλη. Στη συνέχεια, μας γοήτευσε με την πλούσια βλάστηση, τα «απαιτητικά» μονοπάτια αλλά και το πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, το Δασύλλιο της Πάτρας!

Λίγα λόγια για το μέρος
Πρόκειται για ένα πευκόφυτο λόφο που στέκεται πάνω από την Πάτρα, στην περιοχή Βλατερό, λίγα μόνο λεπτά μακριά από το κέντρο της, με οδικό δίκτυο από μαλακά χωμάτινα μονοπάτια. Στον λόφο λειτουργεί καφετέρια, η οποία την χειμερινή περίοδο είναι κλειστή, ενώ φιλοξενεί καθημερινά δρομείς και περιπατητές. Αποτελεί μία ανάσα πρασίνου για την πόλη και μία καλή διέξοδο για επιστροφή στη φύση και, φυσικά, τρέξιμο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, φιλοξενεί και μία τεχνητή πίστα mountain bike συγκεντρώνοντας αρκετούς φίλους του ποδηλάτου.

Η πρόσβαση
Το δασύλλιο απέχει μόλις 300μ. από το κέντρο της Πάτρας και μπορεί κανείς να το προσεγγίσει από κεντρικούς δρόμους, τόσο με αυτοκίνητο ή δίκυκλο, ακόμα και με ποδήλατο. Επιπλέον, υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση, κυριώς στο σημείο της καφετέριας (Α). Δυστυχώς, όμως, για την πρόσβαση σε αυτό δεν εξυπηρετεί κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Η διαδρομή
Το μέρος ενδείκνυται για trail running καθώς υπάρχουν αρκετά μονοπάτια ανάμεσα από τα πεύκα, τα οποία μάλιστα προσφέρονται για «παιχνίδι» καθώς έχουν έντονες και συχνές εναλλαγές στην κλίση.
Εμείς, ωστόσο, προτιμήσαμε μία πιο ήπια διαδρομή που κινείται σχεδόν περιμετρικά και διασχίζει κάθετα τον κεντρικό δρόμο. Αφήσαμε το όχημά μας στο χώρο στάθμευσης της καφετέριας και από εκεί κατηφορίσαμε το λιθόστρωτο κομμάτι και μπήκαμε στο μονοπάτι από όπου και ξεκινήσαμε να τρέχουμε συμπληρώνοντας μία πλήρη στροφή (βλέπε χάρτη). Η συγκεκριμένη διαδρομή πατά πάνω σε καλής ποιότητας μονοπάτια. Το συνολικό της μήκος φτάνει τα 1,5 χλμ.
Σε κάθε περίπτωση, το μέρος προσφέρεται και για αναζήτηση νέων διαδρομών καθώς υπάρχουν αρκετές δυνατότητες, ενώ μπορεί κανείς να τρέξει και σε ασφάλτινους δρόμους.

Extras
+ Ευχάριστο περιβάλλον
+ Αρκετές επιλογές
– Μακριά από μαγαζιά, καντίνες κλπ. 
– Ελλιπής φωτισμός το βράδυ

*Ευχαριστούμε τον φίλο του περιοδικού Γρηγόρη Βουτσινά για την πολύτιμη βοήθεια

Δημοσίευση στο Runner 95, στη στήλη Διαδρομές / Πόλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βαρυμπόμπη
Πανέμορφο τοπίο, αμέτρητες επιλογές! Τρέξιμο στα βόρεια προάστια
Χαλικάκι, Ηλιούπολη
Ένα «μίνι» αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στη Νότια Αθήνα
Δάσος Αγ. Χριστόφορου, Αγρίνιο
Μία όμορφη διαδρομή για τρέξιμο στην πόλη του Αγρινίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο