Νέο πάρκο Κοζάνης

Ένας παράδεισος για τρέξιμο στη πόλη της Κοζάνης

Share

Ένα πάρκο πρότυπο που δύσκολα συναντά κανείς στη χώρα μας και αποτελεί τον απόλυτο δρομικό προορισμό για όλους είναι η πρόταση μας για αυτόν τον μήνα! Και επειδή όταν μοιράζεσαι κάτι πολλαπλασιάζεται η αξία του, οι φίλες μας από την πόλη της Κοζάνης μας ξεναγούν σε ένα μέρος που όλοι θα ήθελαν να τρέξουν. Κι εμείς το ίδιο!

Λίγα λόγια για το μέρος
Η συγκεκριμένη διαδρομή δημιουργήθηκε την τελευταία πενταετία μετά την μετακίνηση μέρους του στρατοπέδου. Βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο της Κοζάνης. Η διαδρομή που τρέξαμε και καταγράψαμε περιλαμβάνει περιμετρικά το στρατιωτικό γήπεδο και στη συνέχεια διάφορες διακλαδώσεις μέσα στο πάρκο ολοκληρώνοντας μια κυκλική διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου. Το πάρκο έχει τρεις εισόδους. Η μία βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Σταδίου, η δεύτερη απέναντι από την είσοδο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και η τρίτη απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.
Πρόκειται για μιά καταπράσινη περιοχή που περιλαμβάνει καλοσχηματισμένα χωμάτινα δρομάκια ανηφορικά και κατηφορικά, λίμνες και συντριβάνια, πλούσια και ποικίλη βλάστηση και γκαζόν, ακόμα και παιδική χαρά και φυσικά η μεγαλύτερη απόδειξη της ομορφιάς του είναι πως αν το επισκεφτείτε θα συναντήσετε δεκάδες περιπατητές και δρομείς.

Η πρόσβαση
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού το μέρος βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Η περιοχή διαθέτει τεράστιο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων απέναντι από κάθε είσοδο. Υπάρχει επίσης τακτική συγκοινωνία με τα λεωφορεία του Δήμου τα οποία κινούνται εντός πόλεως και έχουν στάση μπροστά στο Κολυμβητήριο.

Η διαδρομή
Ξεκινώντας από το Στρατιωτικό Στάδιο τα πρώτα 200 μ. είναι ευθεία και χαλικοστρωμένα. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε δεξιά και συναντάμε τη μία είσοδο του Πάρκου.
Συνεχίζουμε στο χωμάτινο δρομάκι μικρής ανηφορικής κλίσης και το ακολουθούμε μέχρι να φτάσουμε στην παιδική χαρά. Εκεί στρίβοντας αριστερά επιστρέφουμε προς το Στάδιο. Από αυτή την πλευρά της διαδρομής έχουμε πανοραμική θέα του πάρκου. Τα τελευταία 250 μ. της διαδρομής συμπληρώνονται και πάλι περιμετρικά του Στρατιωτικού Σταδίου ώσπου να φτάσουμε στο σημείο εκκίνησής μας. Φυσικά, όποιος θέλει μπορεί να επεκτείνει τη διαδρομή ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου προς τον λόφο του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 1.020 μ.
Υπάρχει άφθονος χώρος για να εκτελέσετε ασκήσεις ενδυνάμωσης, ανοίγματα και διατάσεις. Στο πάρκο ακόμα θα βρείτε βρύσες με πόσιμο νερό, WC, κάδους απορριμμάτων, μαρμάρινα παγκάκια για ξεκούραση και παιδική χαρά για να απασχοληθούν τα μικρά παιδιά όσο προπονείστε.
Ο χώρος φυλάσσεται από δημοτικούς φύλακες και φωτίζεται έως τις 11 μ.μ. τους καλοκαιρινούς μήνες και έως τις 8 μ.μ. τους χειμερινούς.

EXTRAS
+ Καλή ποιότητα εδάφους
+ Εύκολη πρόσβαση και άνετος χώρος για στάθμευση
+ Διαθέτει βρύσες με πόσιμο νερό και WC
+ Όμορφο περιβάλλον με μοντέρνα κηποτεχνία
+ Χώρος απασχόλησης παιδιών με παιδική χαρά
– Μικρό μήκος διαδρομής

Δημοσίευση στο Runner 51, στη στήλη Διαδρομές / Πόλη (Ευχαριστούμε τη Βίκυ Καρπούζα για την υπόδειξη της διαδρομής και τη βοήθειά της)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Λαϊκής Κυριαρχίας, Άλιμος
Ορεινή όαση μες στην πόλη του Αλίμου στα Νότια προάστια
Χαλικάκι, Ηλιούπολη
Ένα «μίνι» αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στη Νότια Αθήνα
Ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Τρέχοντας δίπλα στην ιστορία, στην παλιά πόλη της Αθήνας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο