Πάρκο Σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας»

Ένα αστικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα στο Νέο Φάληρο, Πειραιάς

Share

Μπορεί να έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια όμως εξακολουθεί να παραμένει μία από τις πιο γραφικές γωνιές της Αθήνας. Ο λόγος για το Νέο Φάληρο που βρίσκεται στην αρχή του κεντρικού οδικού άξονα που ενώνει Αθήνα και Πειραιά και ξεχωρίζει με το επιβλητικό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κάπου εκεί τρέξαμε κι εμείς, εμπνευσμένοι και από τον πρόσφατο «Βαρτζάκειο Δρόμο», ανάμεσα στο ΣΕΦ και στο Μικρολίμανο σε ένα χαριτωμένο πάρκο με τον θαλασσινό αέρα να μας φυσά.

Λίγα λόγια για το μέρος
Το πάρκο ουσιαστικά καλύπτει τη νοτιοδυτική πλευρά του ΣΕΦ προς το Μικρολίμανο και την Καστέλα. Στον χώρο του φιλοξενεί αρκετά γήπεδα μπάσκετ, τένις αλλά και ποδοσφαίρου καθώς και το θέατρο «Δελφινάριο». Διαθέτει ένα συμμετρικό και ξεκάθαρο οδικό δίκτυο από δρόμους που είναι στρωμένοι με τσιμέντο υπάρχουν όμως κάποιες εκτάσεις στο εσωτερικό του που είναι καλυμμένες με χορτάρι. Εκεί μπορεί κανείς να βρει μοναστηριακούς πάγκους για ξεκούραση και πικ νικ αλλά και αρκετά παγκάκια. Η γενική κατάσταση του πάρκου είναι καλή ενώ δεν είναι λίγος ο κόσμος που το επισκέπτεται καθημερινά, όλες τις ώρες της ημέρας για περπάτημα, τρέξιμο ή και βόλτα.

Η πρόσβαση
Το νέο Φάληρο είναι από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Αττικής καθώς διαθέτει αρκετά μέσα μεταφοράς που το συνδέουν είτε με την Αθήνα, είτε με τον Πειραιά είτε με τα νότια προάστια, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στα αστικά κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς). Επίσης, μιας και βρίσκεται στην αρχή της Λ. Κηφισού (Εθνική Οδός) είναι προσιτό και από τα βόρεια και τα δυτικά προάστια. Από τη στιγμή που θα φτάσει κανείς εκεί μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του στον χώρο μπροστά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και από εκεί να περπατήσει λίγα, μόνο, μέτρα ως το πάρκο. Για αυτούς που θα το προσεγγίσουν με τη συγκοινωνία, υπάρχουν εναέριες πεζογέφυρες που το συνδέουν με τον σταθμό του ΗΣΑΠ (Πειραιάς – Κηφισιά) και τη στάση των λεωφορείων που υπάρχει εκεί, ενώ ακριβώς στο ύψος του πάρκου κάνει τέρμα και το τραμ (ΣΕΦ – Σύνταγμα και ΣΕΦ – Ασκληπιείο Βούλας).

Η διαδρομή
Ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει τη δική του διαδρομή μέσα στους δρόμους του πάρκου ενώ υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε κι άλλα μέτρα εάν κατευθυνθείτε προς το Μικρολίμανο περνώντας τη γέφυρα (σημείο Β). Η διαδρομή που τρέξαμε εμείς κινείται εξ ολοκλήρου μέσα στον χώρο του πάρκου και ξεκινά από το σημείο Α όπου ενώνεται με το πάρκινγκ του ΣΕΦ. Κατόπιν η διαδρομή μας συνεχίζει στους δρόμους του πάρκου προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια περνά δίπλα στη θάλασσα στο μικρό λιμανάκι (ακτή Δηλαβέρη) για να καταλήξει και πάλι στο σημείο εκκίνησης έχοντας συμπληρώσει 1.250 μ. Οι δρόμοι είναι αρκετά πλατιοί, εντελώς επίπεδοι και καλοστρωμένοι κι έτσι η συγκεκριμένη διαδρομή προσφέρεται τόσο για ελεύθερο τρέξιμο όσο και για διαλειμματικές προπονήσεις.

Extras
+ Γήπεδα μπάσκετ, τένις, ποδοσφαίρου
+ Πάγκοι και παγκάκια για ξεκούραση
+ Εύκολη πρόσβαση
+ Αρκετός χώρος για στάθμευση
– Σκληρό έδαφος

Δημοσίευση στο Runner νο. 61, στη στήλη Διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόφος Βύρωνα
Τρέξιμο στα Νότια της Αθήνας με θέα και βουνό και θάλασσα
Περιβάλλων χώρος Ολυμπιακού Σταδίου
Πηγή έμπνευσης. Μαρούσι – μια απο τις δημοφιλέστερες διαδρομές για τρέξιμο στα βόρεια προάστια της Αθήνας
Βασιλικά Κτήματα, Τατόι
Επίγειος παράδεισος! Τρέξιμο στα βόρεια προάστια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο