Αθλητικό Κέντρο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής»

Ένα δρομικό, αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στα Ανατολικά της Αθήνας

Share

Ένα πρότυπο δημοτικό, αθλητικό κέντρο που συνδυάζει μία ευχάριστη ασφάλτινη διαδρομή και προσφέρεται για δρομικές προπονήσεις. Αυτός είναι με λίγα λόγια ο πιο πρόσφατος προορισμός μας, το αθλητικό κέντρο της Βάρης, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της περιοχής στις αρχές της Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου.

Λίγα λόγια για το μέρος
Το αθλητικό κέντρο Βάρη «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» φιλοξενεί κεντρικά ένα ολυμπιακών διαστάσεων στάδιο στίβου, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, τένις, εντευκτήριο και αρκετές θέσεις στάθμευσης. Το γεγονός ότι βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Βάρης, μακριά από κεντρικούς δρόμους και τη φασαρία που συνήθως αυτοί έχουν, αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα αφού κάνει την προπόνηση ακόμα πιο ήρεμη και απολαυστική. Καθημερινά, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, φιλοξενεί κόσμο, που είτε προπονείται στον στίβο είτε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο είτε άλλους ασκούμενους που παίζουν μπάσκετ ή τένις στα γήπεδα. Ο χλοοτάπητας του σταδίου του στίβου είναι τεχνητός κι έτσι η πρόσβαση επιτρέπεται στους δρομείς όταν δεν προπονείται κάποια ποδοσφαιρική ομάδα.

Η πρόσβαση
Πολύ κοντά στο αθλητικό κέντρο, στην κεντρική πλατεία της Βάρης (Α) σταθμεύουν τα λεωφορεία της γραμμής 171 που προσεγγίζουν την περιοχή από τον σταθμό του μετρό του «Ελληνικού». Για όσους κινούνται με δικό τους όχημα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά αφού από τη Λεωφ. Βάρης αν συνεχίσουν ευθεία στην οδό Τριπτολέμου θα βρεθούν στο Κέντρο Υγείας απ’ όπου θα πρέπει να στρίψουν δεξιά. Εκεί θα συναντήσουν στο αριστερό τους χέρι το αθλητικό κέντρο. Επιπλέον, υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση του οχήματός τους (P) ενώ εκεί βρίσκεται και η είσοδος του σταδίου.

Η διαδρομή
Εκτός από το τρέξιμο εντός σταδίου υπάρχει και μία κυκλική διαδρομή που ακολουθούν αρκετοί δρομείς-θαμώνες του σταδίου, στις προπονήσεις τους και την οποία τρέξαμε κι εμείς. Πατά πάνω σε άσφαλτο στους περιφερειακούς δρόμους (Μουτούση, Αναπαύσεων, Λογοθέτη, Οάσεως, Τριπτολέμου από τους οποίους σπάνια διέρχονται αυτοκίνητα καλύπτοντας μία συνολική απόσταση ακριβώς 1.100 μ. ενώ έχει απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις στην κλίση. Εκεί μπορεί κανείς να εκτελέσει διαλειμματική προπόνηση ή και προπόνηση συνεχόμενης μορφής συνδυάζοντας την με τρέξιμο εντός σταδίου.

Extras
+Γρήγορη διαδρομή για διαλειμματικές προπονήσεις
+Πολύ καλή κατάσταση ελαστικού τάπητα του σταδίου
+Παράλληλες δράσεις (μπάσκετ, τένις κλπ.)
-Μικρή απόσταση διαδρομής

Δημοσίευση στο Runner νο. 85, στη στήλη «Διαδρομές»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά (Ε.Α.Κ.Ν.), Ελληνικό
Διαδρομή πρότυπο! Τρέχουμε στα νότια προάστια της Αθήνας στο Ελληνικό
Άλσος Προμπονά, Περισσός
Ένα πάρκο πρότυπο για τρέξιμο οχι πολύ μακριά απο το κέντρο της Αθήνας
Άλσος Περιστερίου
Ένα άλσος σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ένα απο τα καλύτερη μέρη για τρέξιμο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο