Αθλητικές εγκαταστάσεις Παπασιδέρη, Κορωπί

Η χαρά του αθλητή. Ένα απο τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στην Ανατολική Αθήνα

Share

Αυτή τη φορά βγήκαμε λίγο εκτός Αθηνών, παραμένοντας όμως σε έναν μεγάλο Δήμο. Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις Παπασιδέρη, προσφέρονται για κάθε λογής αθλητική δραστηριότητα, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο του Κορωπίου, αποτελώντας έναν πολυχώρο άσκησης και αναψυχής.

Λίγα λόγια για το μέρος
Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αθλητική εγκατάσταση στις πλαγιές του βουνού, λίγα μόλις λεπτά μακριά από το κέντρο του Κορωπίου. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα στάδιο στίβου 8 διαδρομών Ολυμπιακών διαστάσεων, ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, 5 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο τέννις, γήπεδο 5X5, ένα ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα και παιδική χαρά.
Φυσικά, υπάρχει άπλετος χώρος για περίπατο, τρέξιμο, ποδήλατο και άλλες δραστηριότητες. Η πρόσβαση στο κοινό είναι ελεύθερη όλη την ημέρα, δυστυχώς όμως τις βραδινές ώρες ο φωτισμός δεν είναι επαρκής σε όλη την εγκατάσταση. Ο χώρος αποτελεί ιδανική επιλογή για μία οικογένεια αφού παρέχει πολλές δυνατότητες απασχόλησης για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

Η πρόσβαση
Η εγκατάσταση βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του Κορωπίου. Συγκεκριμένα, από τον κεντρικό δρόμο, τη Λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου ακολουθήστε την οδό Κολοκοτρώνη. Στο τέρμα της (οδός Πηνελόπης) στρίψτε δεξιά.
Πολύ γρήγορα θα δείτε στα αριστερά σας την εγκατάσταση ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για στάση και στάθμευση.

Η διαδρομή
Στον χώρο υπάρχει η δυνατότητα να τρέξει κανείς στο στάδιο του στίβου όπου το ταρτάν είναι σχετικά καινούριο και μαλακό. Εκεί μπορεί κανείς να εκτελέσει τόσο διαλειμματικές προπονήσεις όσο και συνεχόμενο τρέξιμο. Ωστόσο, το τρέξιμο είναι εξίσου ευχάριστο και εκτός σταδίου, στα εσωτερικά δρομάκια του συγκροτήματος που περιλαμβάνουν κυρίως καλά πατημένο χώμα. Εμείς τρέξαμε σε μία κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 1.000μ. (δείτε χάρτη) η οποία περιλαμβάνει ένα πέρασμα από τους εσωτερικούς δρόμους αλλά και μία στροφή στον στίβο (στον εξωτερικό διάδρομο).

Extras
+ Πολλές, παράλληλες δραστηριότητες
+ Ήσυχο περιβάλλον, μακριά από τη φασαρία της πόλης
+ Ανοιχτό όλη την ημέρα
+ Επαρκής χώρος για παρκάρισμα
– Ελλιπής φωτισμός τις βραδινές ώρες

Δημοσίευση στο Runner νο. 82 στη στήλη Διαδρομές   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Τρέχοντας δίπλα στην ιστορία, στην παλιά πόλη της Αθήνας.
Χαλικάκι, Ηλιούπολη
Ένα «μίνι» αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στη Νότια Αθήνα
Φασκομηλιά, Βουλιαγμένης
Τρέχουμε ανάμεσα σε λίμνη και σε θάλασσα στα Νότια Προάστια της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο