Βοτανικός Κήπος Ι.Α.Ν. Διομήδους

Τρέξιμο στη φύση στο κέντρο της Αθήνας

Share

Είναι από τα μέρη που έχουν διπλή αξία αφού εκτός από ευχάριστες δρομικές στιγμές μπορούν να χαρίσουν και νέες γνώσεις αλλά και θέαμα. Ο Βοτανικός Κήπος στην Ιερά Οδό αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για δρομείς και όχι μόνο που σύντομα θα πρέπει να επισκεφθείτε.

Λίγα λόγια για το μέρος
Αποτελεί τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της χώρας αφού φιλοξενεί περίπου 4.000 είδη φυτών έχοντας ανοίξει τις πύλες του στο κοινό από το 1975. Πρόκειται για μία έκταση 1.900 περίπου στρεμμάτων στην πλαγιά του όρους Αιγάλεω στο Χαϊδάρι. Στους καλοστρωμένους και χωμάτινους δρόμους του εκατοντάδες δρομείς και περιπατητές απολαμβάνουν τη βόλτα ή την προπόνησή τους κάτω από τα πυκνά δέντρα που κρύβουν αποτελεσματικά τις ακτίνες του ηλίου. Στον κήπο θα βρείτε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε φυτά απ’ όλο τον κόσμο και να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες γι΄αυτά συνδυάζοντας την προπόνησή σας με ενδιαφέρουσες γνώσεις. Οι πόρτες του Βοτανικού Κήπου είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 10 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. το Σαββατοκύριακο.

Η πρόσβαση
Η κεντρική είσοδος του Κήπου βρίσκεται πάνω στην Ιερά Οδό στα όρια του Χαϊδαρίου λίγο μετά το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο. Στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει αρκετός χώρος για στάση και στάθμευση του οχήματός σας. Για όσους μετακινούνται με τα ΜΜΜ, οι γραμμές των λεωφορείων Α16, Γ16, 801, 811, 836, 845, 866 και 876 σταθμεύουν απ’έξω ενώ σχετικά κοντά, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, βρίσκεται και ο σταθμός του Μετρό «Αγία Μαρίνα».

Η διαδρομή
Οι επιλογές είναι δεκάδες καθώς η έκταση του Κήπου είναι μεγάλη ενώ υπάρχουν αρκετοί δρόμοι εντός του. Η διαδρομή που επιλέξαμε ξεκινά από την κεντρική πύλη (Α) και κινείται αρχικά αριστερά προς τα γραφεία παράλληλα με την Ιερά Οδό. Στη συνέχεια, αμέσως μετά τα γραφεία (Β)στρίβει δεξιά στον ανηφορικό δρόμο και στον πρώτο δρόμο στρίβει και πάλι δεξιά με κατεύθυνση προς την κεντρική πύλη. Συνεχίζει πάνω σε αυτόν τον δρόμο για να κάνει μία ακόμα δεξιά στροφή (περίπου 180ο, σημείο Γ) για να επιστρέψει στο σημείο από όπου ξεκίνησε έχοντας συμπληρώσει ακριβώς 1.500μ. Φυσικά οι επιλογές είναι αρκετές και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε εξερευνώντας όλους τους δρόμους του Κήπου, ενώ οι δρόμοι που βρίσκονται προς τα πάνω προσφέρονται για ανηφορικές και κατηφορικές προπονήσεις.

Extras
+ Πληθώρα διαδρομών
+ Καλή ποιότητα εδάφους
+ Σκιά όλο το 24ωρο
– Ανοιχτό λίγες ώρες την ημέρα

– Οι επισκέπτες οφείλουν να σέβονται τους κανόνες του Κήπου αλλά και να διατηρούν τον χώρο καθαρό.

Δημοσίευση στο Runner νο. 84

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητικό Κέντρο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής»
Ένα δρομικό, αθλητικό κέντρο για τρέξιμο στα Ανατολικά της Αθήνας
Νέο πάρκο Κοζάνης
Ένας παράδεισος για τρέξιμο στη πόλη της Κοζάνης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο