Άλσος Νέας Σμύρνης

Ένα αγαπημένο δρομικό στέκι στα νότια προάστια!

Share

Το άλσος της Νέας Σμύρνης αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα, για το πώς μπορεί ένας χώρος πρασίνου και άθλησης να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνεύρεσης για μια ολοένα αυξανόμενη ομάδα ανθρώπων, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για το τρέξιμο. Σας προτρέπουμε λοιπόν να επισκεφθείτε το Άλσος της Ν. Σμύρνης και σας υποσχόμαστε ότι εκεί σίγουρα δε θα τρέχετε μόνοι.

 

Λίγα λόγια για το μέρος

Πρόκειται για ένα περιφραγμένο και φυλασσόμενο χώρο, ανοικτό για το κοινό από τις 06:00-21:00 το χειμώνα και 06:00 – 23:00 τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο χώρο του άλσους θα βρείτε καντίνα,  παιδική χαρά,  υπάρχουν  βρύσες με πόσιμο νερό, υπαίθριο σκάκι και αποδυτήρια. Το βράδυ ο φωτισμός θα μπορούσε να είναι καλύτερος, παρ’ όλα αυτά είναι επαρκής για τρέξιμο αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσοχή. Δεν είναι άλλωστε λίγοι όσοι επισκέπτονται το Άλσος τις βραδινές ώρες.

 

Πρόσβαση

Το άλσος – σήμα κατατεθέν της Ν. Σμύρνης – βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, εξασφαλίζοντας έτσι την εύκολη πρόσβαση στους κατοίκους της και όχι μόνο, αφού η στάση του τραμ απέχει μόλις λίγα μέτρα από την κύρια είσοδο. Περιμετρικά του άλσους βρίσκονται οι οδοί Πατριάρχου Ιωακείμ, Κορδελιού, Εφέσου και Λ. Ελ. Βενιζέλου. Υπάρχουν συνολικά πέντε είσοδοι , δύο είσοδοι τροχοφόρων και τρεις είσοδοι ΑΜΕΑ, επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου και της οδού Κορδελιού.

 

Οι διαδρομές

Η έκταση του άλσους δεν είναι τέτοια, ώστε να προσφέρει πλήθος επιλογών σχετικά με τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Παρόλα αυτά, οι υπάρχουσες διαδρομές μπορούν καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων δρομέων. Η μεγάλη κυκλική διαδρομή είναι χαραγμένη περιμετρικά του Άλσους και έχει μήκος περίπου 800 μέτρων (μπλέ διαδρομή) ενώ στο κέντρο του Άλσους βρίσκεται και μια μικρότερη κυκλική διαδρομή περίπου 500 μέτρων (κόκκινη διαδρομή). Το έδαφος είναι χωμάτινο μονοπάτι αρκετά φαρδύ και καλά πατημένο. Χαρακτηριστικό της μεγάλης διαδρομής είναι οι σχετικά απότομες ανηφόρες και κατηφόρες. Οι διαδρομές αυτές προσφέρονται για περπάτημα, τρέξιμο, με εναλλασσόμενο μάλιστα ρυθμό, ενώ οι υψομετρικές διάφορες είναι ιδανικές για προπόνηση αντοχής. Επιπλέον υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές σε μονοπάτια σε όλο το Άλσος. 

EXTRAS

+  Δυνατότητα για ανηφόρες

+ Διαθέσιμο νερό

+ Εύκολη πρόσβαση

+ Ιδανικό σημείο για να βρείτε δρομική παρέα

+ Όργανα γυμναστικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόφος Λυκαβηττού
Τρέξιμο με θέα την Αθήνα
Άλσος Περιστερίου
Ένα άλσος σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ένα απο τα καλύτερη μέρη για τρέξιμο
Πάρκο "Όστρια", Παραλία Αλίμου
Τρέξαμε στο Πάρκο “Όστρια” στην παραλία του Αλίμου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο