Πάρκο Νέας Ζωής, Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου, ο μεγαλύτερος της Δυτικής Αθήνας τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, σίγουρα θα μπορούσε, και θα έπρεπε, να διαθέτει πολύ περισσότερους και μεγαλύτερους χώρους για τρέξιμο. Όμως με δεδομένη την Ελληνική πραγματικότητα το παρκάκι Νέας Ζωής στην ομώνυμη συνοικία, αποτελεί μια πραγματική όαση.

Share

Ο Δήμος Περιστερίου, ο μεγαλύτερος της Δυτικής Αθήνας τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, σίγουρα θα μπορούσε, και θα έπρεπε, να διαθέτει πολύ περισσότερους και μεγαλύτερους χώρους για τρέξιμο. Όμως με δεδομένη την Ελληνική πραγματικότητα με την έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού και την σχεδόν άναρχη δόμηση, το παρκάκι Νέας Ζωής στην ομώνυμη συνοικία, αποτελεί μια πραγματική όαση και ένα πολύ ωραίο χώρο που προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να περπατήσουν, να τρέξουν και να κάνουν ποδήλατο σε ένα πευκόφυτο δασάκι.

Πρόσβαση
Το πάρκο είναι περιφραγμένο και η κεντρική του είσοδος βρίσκεται επί της οδού Μυστριώτου, στο σημείο όπου βρίσκεται και η αφετηρία της γραμμής αστικών λεωφορείων 822 του Ο.Α.Σ.Α. που συνδέει τον σταθμό του μετρό του Αγ. Αντωνίου με την Νέα Ζωή. Βρίσκεται πίσω από τον Αττικό Νοσοκομείο ενώ από την δυτική του πλευρά συνορεύει με τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, που αποτελούν διεκδικούμενες περιοχές πρασίνου. Έτσι μπορεί να το επισκεφθεί κανείς είτε με τα πόδια, αν είναι κάτοικος της περιοχής, είτε με τα Μ.Μ.Μ. με την χρήση του λεωφορείου αν δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο, ή και με αυτοκίνητο ή μηχανάκι στρίβοντας από την Λεωφόρο Αθηνών με κατεύθυνση προς Ελευσίνα δεξιά στην οδό Φαβιέρου και στην συνέχεια (μετά από 700 μ.) αριστερά στην Αγίας Τριάδος ώσπου να συναντήσουμε την Μυστριώτου μετά από 500 μ. και από εκεί μετά από επίσης 500 μ. συναντάμε την είσοδό του.

Η διαδρομή
Η διαδρομή που σας προτείνουμε είναι κυκλική και κινείται περιμετρικά του πάρκου ενώ υπάρχει δυνατότητα να κινηθείτε ελεύθερα στα δεκάδες εσωτερικά του δρομάκια. Το έδαφος είναι εξαιρετικά μαλακό και προστατευτικό καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι καλυμμένο από πευκοβελόνες, καθιστώντας το ιδανικό για τρέξιμο. Σε γενικές γραμμές η διαδρομή είναι επίπεδη με πολύ μικρές κλίσεις μικρής διάρκειας. Το μήκος της διαδρομής είναι σχεδόν 1 χλμ. οπότε μπορεί κανείς σχετικά εύκολα να ελέγχει το ρυθμό του ιδιαίτερα αν είναι νέος δρομέας.

Λίγα λόγια
Το πάρκο ανοίγει τις πόρτες του από τις 6:00 το πρωί έως τις 12 το βράδυ (μετά τη δύση του ήλιου υπάρχει επαρκής φωτισμός) δίνοντας την ευκαιρία σε όλους ανεξάρτητα από το ωράριό τους να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν. Στον χώρο υπάρχει πόσιμο νερό από βρύσες που χρησιμοποιούνται και για πότισμα αλλά καλό θα είναι να έχετε φροντίσει μόνοι σας για την ενυδάτωσή σας. Υπάρχουν πολλά παγκάκια και χώροι όπου μπορεί κανείς να κάνει διατάσεις και άλλες ασκήσεις ενώ σε μεγάλο βαθμό η διαδρομή είναι υπό σκιά, όχι όμως τόσο πυκνή έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί της μεσημεριανές ώρες. 

EXTRAS
+ Προστατευμένος χώρος
+ Εξαιρετικό έδαφος
+ Όμορφο περιβάλλον
+ Πολύωρη λειτουργία
+ Σχετικά εύκολη πρόσβαση
+ Ιδανικό για οικογενειακή βόλτα καθώς διαθέτει μεγάλη παιδική χαρά
– Ορισμένες στροφές έχουν σχετικά απότομη κλίση
– Μικρές ανωμαλίες του εδάφους σε ορισμένα σημεία
– Σχετικά μικρό μήκος διαδρομής χωρίς πολλές εναλλακτικές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασύρματος Αγ. Δημήτριος
Πράσινη ελπίδα – τρέχουμε στη νότια Αθήνα
Η Πάρνηθα «ζει»!
Μια διαδρομή που αποδεικνύει ότι μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε. Τρέχουμε στα βόρεια προάστια στο βουνό της Πάρνηθας
Λόφος Βύρωνα
Τρέξιμο στα Νότια της Αθήνας με θέα και βουνό και θάλασσα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο