Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2022 – Ymittos Global Running Day 2022

Αγώνες στον Υμηττό

Share

Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής – ΑΣΑΠ – Santa Athletic Club, η Santa Running Team και οι Ymittos Runners, με τη συμβολή των:

  •  Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής
  • Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χολαργού – Παπάγου

την εθελοντική υποστήριξη των:

και την ιατρική κάλυψη των:

προκηρύσσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2022.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την έγκριση του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ) και της και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραποστάσεων).

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος είναι μια παγκόσμια γιορτή τρεξίματος που ενθαρρύνει τον καθένα να αθληθεί. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα τρέχεις ή πόσο μακριά πας. Το σημαντικό είναι να διασκεδάσεις καθώς αθλείσαι και να εμπνεύσεις άλλους να συμμετέχουν μαζί σου. Τρέξε μαζί με χιλιάδες άλλους αθλητές γύρω από τον κόσμο μου έχουν το ίδιο πάθος για το τρέξιμο.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Τόπος διεξαγωγής: “Τεσσάρα Υμηττού”


Πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

17:00 – 18:30Λειτουργία Γραμματείας στη διασταύρωση της «Τεσσάρας»
18:00Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 1χλμ
18:15Έναρξη αγώνα Δρόμου 10χλμ.
18:20Έναρξη αγώνα 5χλμ Trail
19:00Έναρξη αγώνα Δρόμου 5χλμ.
19:40Τελετή Βράβευσης όλων των κατηγοριών
20:00Λήξη της εκδήλωσης

Πληροφορίες διαδρομής: Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, 700μ από τη διασταύρωση της “Τεσσάρας” προς Καισαριανή. Οι διαδρομές ξεκινούν από υψόμετρο 450 μ. με υψηλότερο σημείο τα 500μ. για την 4η διαδρομή και τα 450μ. για τις άλλες 3 διαδρομές.

1η Διαδρομή: 1 χλμ. (άσφαλτος) – Παιδικό (6-12 ετών)

https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102246882078220

Τα παιδιά θα μαζευτούν στην αφετηρία και θα μεταφερθούν 300 μέτρα παραπάνω όπου θα δοθεί η εκκίνηση του παιδικού αγώνα. Θα διασχίσουν την αφετηρία και θα συνεχίσουν προς την γραμματεία στο οποίο σημείο θα είναι και ο τερματισμός του αγώνα, περίπου 1000 μέτρα από την εκκίνηση.

2η Διαδρομή: 5,25 χλμ. (άσφαλτος)

https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102247835411458

Ξεκινάμε από την αφετηρία κατευθυνόμενοι προς Αγία Παρασκευή σε άσφαλτο η οποία διασχίζει τον Υμηττό. Στα 450 μέτρα περνάμε μπροστά από την γραμματεία και συνεχίζουμε μέχρι τα 2.5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας και χρονομέτρηση. Κάνοντας αναστροφή συνεχίζουμε προς τα πίσω ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι την εκκίνηση η οποία θα είναι και το σημείο τερματισμού.

3η Διαδρομή: 10,17 χλμ. (άσφαλτος)

https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102248652078043

Ξεκινάμε από την αφετηρία κατευθυνόμενοι προς Αγία Παρασκευή σε άσφαλτο η οποία διασχίζει τον Υμηττό. Στα 450 μέτρα περνάμε μπροστά από την γραμματεία και συνεχίζουμε μέχρι τα 2.5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας και χρονομέτρηση. Κάνοντας αναστροφή συνεχίζουμε προς τα πίσω ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι την εκκίνηση . Φτάνοντας στην εκκίνηση κάνουμε αναστροφή στο σημείο που θα υπάρχει ο δείκτης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδρομή για άλλη μια φορά. Στο τέλος του δεύτερου κύκλου η αφετηρία είναι και το σημείο τερματισμού.

4η Διαδρομή: 4,92 χλμ. (Trail)

https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102249242077984

5 Χιλιόμετρα κυκλική διαδρομή στα μονοπάτια του πανέμορφου Υμηττού. Ξεκινάμε από την μπάρα και για 2,45 χιλιόμετρα κατηφορίζουμε τον χωμάτινο δρόμο, στο δεξί μας χέρι έχουμε την Αθήνα σε εξαιρετική πανοραμική θέα. Στα 2.45 χιλιόμετρα στρίβουμε αριστερά και μπαίνουμε σε μονοπάτι εξαιρετικής ομορφιάς και μέτριας ανηφορικής κλήσης. Στα 3,7 χιλιόμετρα διασταυρώνεται η διαδρομή με την άσφαλτο όπου διασχίζουμε και συνεχίζουμε ακριβώς απέναντι όπου μπαίνουμε στο τελευταίο ανηφορικό μπράτσο της διαδρομής. Στα 4.3 χιλιόμετρα φτάνουμε σε πλατό το οποίο διασχίζουμε λοξός αριστερά και μπαίνουμε στη τελευταίο κομμάτι της διαδρομής το οποίο είναι κατηφορικό μέτριας τεχνικής δυσκολίας. Στα 4.7 χιλιόμετρα φτάνουμε στην άσφαλτο όπου στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε προς τον τερματισμό.

Περιγραφή: Εικόνα που περιέχει χάρτης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

  • Γενική Κατηγορία αντρών και γυναικών 5χλμ Δρόμου
  • Γενική Κατηγορία αντρών και γυναικών 10χλμ Δρόμου
  • Γενική Κατηγορία αντρών και γυναικών 5χλμ Trail
  • Γενική Κατηγορία αγοριών και κοριτσιών 1χλμ Δρόμου
  • Πολυπληθέστερες Ομάδες

Στους πρώτους κάθε Γενικής Κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και κύπελλα.

Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας ενηλίκων: 1 Nocaut Fantasy Technical shirt (15€), 1 ζευγάρι τεχνικά κορδόνια CATERPY (15,00€), 1 technical neckwear Halfwind της Wind X-treme (10€).

Στους δεύτερους και τρίτους κάθε Γενικής Κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια.

Στους 2ους και 3ους  κατηγορίας ενηλίκων από 1 Nocaut Fantasy Technical shirt (15€).
Στις 3 πρώτες πολυπληθέστερες ομάδες θα απονεμηθούν Κύπελλα.

Δωροθέτης SportAdore, αποκλειστικός διανομέας των εταιριών luanvi, caterpy, wind xtreme

Σε όλους τους τερματίσαντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και 20% έκπτωση για αγορές από το luanvi.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 6/05/2022 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 30/05/2022 εκτός αν συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις νωρίτερα.

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν online, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο site: https://bit.ly/ymittos_world_running_day_22

Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκαιρη, μετά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και μόνο.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Για όλες τις διαδρομές η συμμετοχή είναι δωρεάν.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από την γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στη γραμματεία του αγώνα (700μ από την αφετηρία) από 17:00 έως 18:30 την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η τεχνική ενημέρωση των αγώνων θα γίνει στον χώρο της αφετηρίας, δέκα πέντε (15’) λεπτά πριν την εκκίνηση.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης για την διαδρομή των 5χλμ., είναι η 1 ώρα και για τη διαδρομή των 10χλμ και 5χλμ Trail είναι η 1:30 ώρα και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες.

Αθλητές/τριες που τυχόν εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να ενημερωθούν για τον τρόπο επιστροφής τους στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

2η διαδρομή των 5 χλμ., υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας :

• 2,5 χλμ., νερό + maurten

• 5 χλμ. πλήρης

3η διαδρομή των 10 χλμ., υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας :

• 2,5 χλμ., νερό + maurten

• 5 χλμ., νερό

• 7,5 χλμ., νερό + maurten

• 10 χλμ., πλήρης

4η διαδρομή των 5 χλμ. Trail, υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας :

• 3,7 χλμ., νερό

• 5 χλμ. πλήρης

Διάθεση Maurten, εταιρεία Myofit.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης για όσους αθλητές και αθλήτριες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειας τους.

Οι καιρικές συνθήκες, την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να είναι άσχημες λόγω εποχής, γι’ αυτό τον λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

Η ιατρική κατάσταση και δυνατότητα συμμετοχής των συμμετεχόντων στην εκδήλωση είναι ευθύνη των ιδίων. Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν ιατρική συνδρομή σε έκτακτο ιατρικό γεγονός κατά την διάρκεια των συμμετεχόντων σε συνεργασία με ιατρική ομάδα που θα καταρτιστεί.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση, ανηλίκων, γίνεται μόνο με την κατάθεση της σχετικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένης από τον κηδεμόνα του ανήλικου.

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη ορισμού και παρουσίας ειδικευμένου ιατρού, φυσιοθεραπευτή και ασθενοφόρου. Η παρουσία ιατρού στην εκδήλωση πιστοποιείται από τον κριτή πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο οποίος υποχρεούται να μην ξεκινήσει ή να διακόψει την εκδήλωση εάν δεν υπάρχει ιατρός.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία Εθελοντικών Ομάδων, που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα υπάρχει μέριμνα για πρώτες βοήθειες από εξειδικευμένο προσωπικό από τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί την σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό, στον αριθμό συμμετοχής θα αναγράφεται τηλέφωνο της γραμματείας για άμεση επικοινωνία. Η Οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών που θα μετάσχουν στον αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ

Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματα τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή-τρια μέχρι και 30 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.


ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στον χώρο της γραμματείας θα παρέχεται φύλαξη τον προσωπικών αντικειμένων των αθλητών-τριων.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ : 6944-897767

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ – ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ευχαριστούμε θερμά τον αργυρό μας χορηγό LuxurIOS Island Experience, ένα οικογενειακό project που αφορά στη φιλοξενία και την διατήρηση του φυσικού κάλους στο νησί της Ίου.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας iTk – Tech – εταιρεία πληροφορικής, Myofit – εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές, Woodcam – έπιπλα κουζίνας – έπιπλα μπάνιου και την εταιρεία Dole για την προμήθεια των μπανανών.

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας Koralli Billiard Club Café, Κρεοπωλείο Καρδίτσα, Fashion Nails, Μονωτικά Υλικά Αρνόκουρος Γιώργος και Κάβα Λέζης.

Ευχαριστούμε τον Δωροθέτη μας SportAdore αποκλειστικός διανομέας των εταιριών luanvi, caterpy, wind xtreme.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Duth Campus Run 2024
Δείτε περισσότερα
3ος Μυρμιδόνων Άθλος - Mountain Trail Farsala 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο