Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος 2022

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Share
ΛΗΛΑΝΤΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2022

Ο Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου τον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιος 2022 στη διαδρομή Ερέτρια-Χαλκίδα. Ο αγώνας ανήκει στη σειρά του 1ου Sterea Run.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τη διοργάνωση.

Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος 2022

Λήλαντας, ο ποταμός από τον οποίο πήρε το όνομά του το “Ληλάντιο πεδίο”.Το Ληλάντιο πεδίο υπήρξε ο λόγος για τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Χαλκίδας και Ερέτριας. Με την Ερέτρια και τη Χαλκίδα συμμάχησαν οι περισσότερες πόλεις που έχουν πολεμήσει ποτέ σε εμφύλιο, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε ο καταστροφικότερος εμφύλιος πόλεμος στην ιστορία της Ελλάδος. Χρόνια μετά, Χαλκιδείς και Ερετριείς ως σύμμαχοι, ίδρυσαν την αποικία Πιθηκούσσες στην Ιταλία.

Στην σύγχρονη Ελλάδα και στο σήμερα, Χαλκιδείς και Ερετριείς συμμαχούν για την παιδεία και τον αθλητισμό και ζητούν από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος να συμμαχήσουν μαζί τους ως μία ενωμένη δύναμη υπέρ της ομόνοιας και της αλληλεγγύης, υπέρ της παιδείας και υπέρ του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους!Ελάτε όλοι μαζί να τρέξουμε τον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο και να δώσουμε ενωμένοι το μήνυμα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί!
Τρέχω σημαίνει αλλάζω, αλλαγή σημαίνει ζωή!
Σας περιμένουμε!

Ερέτρια – Χαλκίδα 21χλμ
+
2 × 10 km Race

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διοργανωτή http://www.dromeisevias.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Belles Historic Trail 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Zagori Mountain Running 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Hydra's Trail Event 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο