2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Chios HardStone Trail»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες

Share
Chios HardStone Trail

Την Κυριακή 1 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Chios HardStone Trail» με αποστάσεις 5, 12 & 23χλμ. Oι εγγραφές άνοιξαν στις 2 Ιανουαρίου, ενώ ο Chios HardStone Trail 23km συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Πρωτάθλημα Harta Series 2022.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Chios HardStone Trail» – Προκήρυξη

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Χίου  προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, με την επονομασία «Chios Hardstone Trail» για την διαδρομή των 5km, 12km και 23km,    οι οποίοι θα λάβουν χώρα την Πρωτομαγιά Κυριακή 1/5/2022, στον ορεινό Χωριό Καρυών Χίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Την  Chios Hardstone Trail 5Km, η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε ορεινό τρέξιμο. Με μήκος 5χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 227μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν. Επίσης  είναι μια εύκολη διαδρομή καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς και μεγάλους  μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

Την Chios Hardstone Trail 12Km, η οποία είναι η  διαδρομή του αγώνα μήκους 12χλμ και 670μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής). Είναι μια εισαγωγή στο trail running. Η διαδρομή  είναι απαιτητική και απευθύνεται σε προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Την Chios Hardstone Trail 23Km, η οποία είναι η  διαδρομή του αγώνα μήκους 23χλμ και 1240μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική στο μεγαλύτερο μέρος της, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Σημειώνουμε ότι ο Chios HardStone Trail 23km συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Πρωτάθλημα Harta Series 2022.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του Χωριού Καρυών Χίου.

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση, φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, τη ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Έπαθλα θα δοθούν στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 5Km, στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 12Km, καθώς και στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 23Km.

Πριν την εγγραφή σας διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στην διοργάνωση:

Κανόνες Συμμετοχής στο Chios HardStone Trail 5km, 12km, 23km

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής:

Chios HardStone Trail 5Km: 10€

Chios HardStone Trail 12Km: 15€

Chios HardStone Trail 23Km: 25€


Για να επικυρωθεί η συμμετοχή, πρέπει να γίνει κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στην Τράπεζα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής με κάρτα μέσω της ιστοσελίδας μας. http://www.chiosrunning.gr/?si=1&pid=43&la=1&version=c8c0e62158ed4cc19e5ba0fedc6064e8

Η κατάθεση, για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή, πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Κατεβάστε παρακάτω την πλήρη προκήρυξη του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lake Plastiras Trail 2024 by “ΘΕΟΝΗ”
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Επιδαύριος Δρόμος 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο