Sougliani Trail 2022: Προπόνηση

Η ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
Sougliani Trail - λογότυπο

Η διοργάνωση του Sougliani Trail 2022 θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου προπόνηση στη διαδρομή του αγώνα. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Sougliani Trail 2022: Προπόνηση

Ο Φ.Ο.Σ. Σταυρού διοργανώνει την Κυριακή, 13/2/2022,  παρεϊστικη προπόνηση  τρεξίματος στο Στρατονικό Όρος στο Σταυρό & Άνω Σταυρό Θεσσαλονικης. Ακολουθούμε την διαδρομή  Σουγλιάνι Trail  25χιλ & Σουγλιανι Path 13χλμ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17/4/2022, από την οποία 20,3χλμ είναι μονοπάτι (81,2%). προσκαλούμε  τους  αθλητές να τρέξετε και πάλι  μαζί μας  στα μονοπάτια της περιοχής μας. Προσοχή! Στην προπόνηση που θα κάνουμε δεν θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού αλλά θα περάσουμε από τρεχούμενα νερά στο χιλιόμετρο : 3,4 – 4,4 – 11- 17 – 21, όπου μπορούν να πιουν νερό οι αθλητές. Γι’ αυτό, όσοι έρθουν, θα πρέπει να έχουν την δική τους τροφοδοσία.

Ο κάθε αθλητής/ρια μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό προπόνησης που πιστεύει ότι είναι καλύτερος για αυτόν/την, χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να χαθεί γιατί θα υπάρχει πολύ καλή σήμανση σε όλο το μήκος της διαδρομής (χρώμα κόκκινο, κίτρινο, μπλε) , ταμπέλες κατεύθυνσης  και το (Χ) που δείχνει  το λάθος.  Η σήμανση θα είναι ακριβώς ίδια με την ημέρα που θα γίνει ο επίσημος αγώνας 17/4/2022.

Ώρα συνάντησης: 09:45πμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:00πμ.

Εκτιμώμενος χρόνος προπόνησης: από 2:30 ως 5:30 ώρες.

Πώς θα έρθετε στο σημείο συνάντησης: Όταν φτάσετε στο χωριό Σταυρός Θεσσαλονίκης(κέντρο), θα δείτε στα δεξιά σας το γήπεδο 5χ5 και το  Δημαρχείο Σταυρού, στο αμέσως επόμενο πάρκο που είναι και η αρχή του πεζόδρομου θα είναι η εκκίνηση και τερματισμός.

Σκοπός και σκέψη της διοργάνωσης Σουγλιάνι Trail είναι  οι λιγότερο έμπειροι αθλητές που θα βρεθούν στην προπόνηση στις 13/2/2022 να δουν, αν οι προπονήσεις που κάνουν μπορούν να βγάλουν τον αγώνα εντός των 5:30 ωρών, και αν όχι να διορθώσουν τα λάθη τους μέχρι τις 17/4/2022. Οι αθλητές που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από αγώνες μπορούν να δουν την διαδρομή και να εκμεταλλευτούν τα κομμάτια της, στα οποία την ημέρα του αγώνα  μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση και ίσως  κάνουν  και ένα καλύτερο χρόνο τερματισμού. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει πάρει και την πιστοποίηση της ITRA – International Trail Running Association, δίνοντας το δικαίωμα στους αθλητές που θα τερματίσουν έγκυρα να πάρουν ένα βαθμό που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε αγώνες του εξωτερικού.  Καθώς και  συμμετοχή στο πρωτάθλημα τις Harta Series στο iink: https://harta.run/events/sougliani-trail-435/

Όσοι αθλητές δεν μπορούν να τρέξουν τον αγώνα, για διάφορους λόγους, στις 17/4/2022 θα ‘χουν τη δυνατότητα να κάνουν μια ωραία προπόνηση, να γνωρίσουν τα μονοπάτια και την φύση του βουνού μας, να γνωριστούμε μεταξύ μας και να απολαύσουμε το βουνό του Στρατονικού Όρους, που σε πολλούς είναι άγνωστο.

Όσοι παραβρεθούν στην προπόνηση στις 13/02/2020, θα παραλάβουν σε κόλλα Α4 τον χάρτη της διαδρομής από την μια μεριά και από την άλλη μεριά τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν, ώστε να ξέρουν ποια είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν. Η χρήση του χάρτη με τις αναλυτικές πληροφορίες είναι υποχρεωτική για όσους αθλητές τρέξουν στην προπόνηση στις 13/02/2022, και θα δοθεί εκείνη την ημέρα από τους διοργανωτές του αγώνα. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να δει και να κατεβάσει την διαδρομή Sougliani Trail 25km με GPS στο  link: https://el.wikiloc.com/mountain-running-diadromes/sougliani-trail-25km-stratoniko-oros-89875034

 Η σήμανση θα είναι ακριβώς ίδια με την ημέρα που θα γίνει ο επίσημος αγώνας 17/4/2022.

Βρισκόμαστε στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, σε πολύ κοντινή απόσταση από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς ( περίπου 80 με 100χιλ.) Πληροφορίες για την διαδρομή μπορείτε να δείτε στο site: http://www.fosstavrou.gr/trail/

Όποιος αθλητής  εκδηλώσει ενδιαφέρον, καλό θα ήταν  να μας ενημερώσει μέχρι το Σάββατο 12/2/2022 στο e-mail: [email protected] ή στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας,  για την  συμμετοχή σας. Αλλά και όποιος το αποφασίσει την τελευταία στιγμή μπορεί να έρθει και να τρέξει στο Στρατονικό Όρος! 

Τηλ. Επικοινωνίας 6983054323 και 6971595080(wind)

Με εκτίμηση,
ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Γιάννης Αγκοτάκης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Andrus Beer Trail Race Festival
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Corfu Mountain Trail 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο