6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος – Ακύρωση

Αγώνας υπεραπόστασης Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 490χλμ.

Share

Προσοχή: Ο αγώνας έχει ακυρωθεί για το 2020.
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης πατώντας εδώ.

Στις 20 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 490χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

« Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) προκηρύσσει την διεξαγωγή του αγώνα «6ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 490 χλμ 20-24/11/2020, υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Το αθλητικό αυτό γεγονός του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα–Σπάρτη–Αθήνα 490 χλμ κινείται σε ένα τρίπτυχο, συμβολίζοντας το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.  Η ΖΟΤΕΝ σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» και με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που παράγονται από αυτό το αθλητικό γεγονός.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
104 Ώρες (εκκίνηση και τερματισμός στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 06:00 π.μ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ τελευταίου δρομέα: 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 14:00 μ.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλον τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη και θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στο δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.
Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης. Επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Συνολική διαδρομή 490 χλμ.

ΧΡΟNΟΜΕΤΡΗΣΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα.

Παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω συσκευής από την GPS events tracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπί SOS. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Στην διαδρομή θα υπάρχουν 63 τραπεζάκια τροφοδοσίας κατά την μετάβαση ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ και τα ίδια στην επιστροφή, δηλαδή συνολικά 126 τραπεζάκια με νερά, ισοτονικά, snacks. Θα ακολουθήσει αναλυτική κατάσταση.
Στους κεντρικούς σταθμούς θα υπάρχει φαγητό.

Για όποιον το επιθυμεί και δεν έχει συνοδό, θα μπορούν να παραδοθούν προσωπικά υλικά τροφοδοσίας (ΥΓΡΑ-ΦΑΓΩΣΙΜΑ) σε συγκεκριμένα τραπεζάκια τροφοδοσίας. Θα πρέπει να αναγράφεται στην συσκευασία τo BIB Νο του αθλητή, καθώς και το Νούμερο του τραπεζιού. Τα υλικά αυτά, όπως και τα υλικά τροφοδοσίας που βρίσκονται στα αυτοκίνητα των συνοδών, υπόκεινται σε έλεγχο από την διοργάνωση. 

ΠΡΟΣΟΧΗ
Σε περίπτωση που υπάρχουν συνοδοί, θα επιτρέπεται να υποστηρίξουν τον αθλητή, μόνο στα τραπεζάκια της διοργάνωσης. Οποιαδήποτε βοήθεια προσφέρεται στον αθλητή μεταξύ των σταθμών (μακριά από τα τραπεζάκια τροφοδοσίας) θα επιφέρει ακύρωση του αθλητή.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε να καταχωρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 20/10/2020 στο ακόλουθο link:

Προσοχή: Γράψτε αναλυτικά τις επιδόσεις σας, ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η ενημέρωση των αθλητών, παραλαβή αριθμών και παράδοση ιδίων εφοδίων θα γίνει στις 19/11/2020 17:00, στην πανέμορφη αίθουσα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, Τ.Κ. 11851, Στάση Μετρό Κεραμικός.

Υπό την Αιγίδα

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Υπουργείο Τουρισμού
  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)
  • Ελληνική Αστυνομία ΕΛ ΑΣ
  • Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
  • Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθληση για όλους UESpT

Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός έλειπε από τον χώρο των Υπεραποστάσεων, ενώ το κατόρθωμα του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη είναι δεμένο με την ιστορία της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως αφού ξεκίνησε θα μείνει. Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια,  ώστε να διεξαχθεί με τους καλύτερους όρους και να μας αφήσει όλους με το αίσθημα της ικανοποίησης όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή: http://www.athenianrunnersclub.gr/long-races/

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής:  Βαγγέλης Λεμπέσης 6977212169
Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής:  Τάσος Βασιλείου 6970146147
Αλυτάρχης: Τάκης Σκουλής 6939523356
Αλυτάρχης Β:  Γιώργος Διαμαντής 6977360245

Μπορείτε παρακάτω να κατεβάσετε την πλήρη προκήρυξη:

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο