3ος Δρόμος Καραθώνας Ναυπλίου

Αγώνας 10χλμ. στο Ναύπλιο

Share

Αγώνας 10χλμ. μεικτής διαδρομής στο Ναύπλιο στις 2 Αυγούστο από τους Δρομείς-Μαραθωνοδρόμους Αργολίδας και τον ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Οι Μαραθωνοδρόμοι & Δρομείς Αργολίδας υπό την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (http://eoslmay.gr/) διοργανώνει για 3η χρονιά, αθλητική δρομική δραστηριότητα που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής με τον συνδυασμό παραλιακού δάσους και θάλασσας.

Τοποθεσία
Παραλία Καραθώνας, Ναύπλιο.

Ημερομηνία
Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.

Ώρα εκκίνησης
08:00π.μ.

Απόσταση
Διαδρομή 9,5 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής
Η διαδρομή ξεκινάει από την ταβέρνα ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ στο τέρμα του παραλιακού δρόμου της παραλίας Καραθώνας) συνεχίζει προς την πλατεία Αρβανιτιάς παραθαλάσσια διαδρομή και καταλήγει πάλι στο τέρμα της παραλίας Καραθώνας. Πρόκειται για βατό χωμάτινο δρόμο απόστασης 5,4χλμ., ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

Τροφοδοσία
Θα υπάρξουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας με νερό.

Χρονικό Όριο Αγώνα
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον δρόμο σε 90 λεπτά (11/2 ώρες).

Παραλαβή Συμμετοχών
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Έπαθλα
Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικά κύπελλά. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Οι απονομές θα γίνουν στις 9:45π.μ.

Κατάθεση δηλώσεων – προθεσμία
Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η Τετάρτη 29/07/2020 και περιορισμένος αριθμός την ημέρα του αγώνα. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής με όριο τις 250.

Κόστος συμμετοχής
5,00 ευρώ που καλείστε να τα καταθέσετε μέχρι την Πέμπτη 30/07 στον κάτωθ λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 31493709005
ΙΒΑΝ: GR 81011 03140 00003 14937 09005
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής Δρομέων εδώ:

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Πληροφορίες
Δημήτρης Βύρλας 6974481474 και Γιώργος Πανοβράκος 6972995712

Υγεινομική Υποστήριξη
Η υγειονομική υποστήριξη του αγώνα γίνεται υπό την ευγενική συμμετοχή του γιατρού  – ορθοπεδικού ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Οργανωτική Επιτροπή
Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας (Μέλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ).

Ιατρική Εξέταση
Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια του αγώνα. Όριο ηλικίας για τους δρομείς είναι το 18ο έτος. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον τύπο.

Πρωτόκολλα αγώνα , λόγω της πανδημίας του COVID 19

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών και πρωτόγνωρων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19, αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα στον αγώνα, προκειμένου την αποφυγή δυσάρεστων περιπτώσεων και τα οποία οφείλουν οι αθλητές να ακολουθήσουν, και να τα διαβάσουν με την δέουσα προσοχή!Τα αντίστοιχα πρωτόκολλα είναι τα κάτωθι:

 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών!Η κάθε τμηματική εκκίνηση θα είναι αριθμημένη (1η, 2η, 3η,…) θα περιλαμβάνει 6 αθλητές και θα πραγματοποιείται κάθε 20 δευτερόλεπτά. Θα υάρχουν σημάδια κάτω στο έδαφος όπου θα σταθούν οι αθλητές, στην εκκίνηση – σημα΄δια τα οποία θα είναι σε απόσταση 2 μέτρων το ένα από το άλλο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των αθλητών!  Ο χώρος της εκκίνησης θα είναι 50 μέτρα μακρύτερα από τον χώρο της γραμματείας, και δεν θα υπάρχει κανείς εκεί, πέραν των αθλητών και των ανθρώπων της διοργάνωσης οι οποίοι φυσικά και θα φέρουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό(μάσκες/ γάντια)!                                                

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η γραμματεία του αγώνα, θα λειτουργήσει την Κυριακή  02/8 από ώρες 06.30 – 07.45 λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα! Για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια παράδοσης των αριθμών συμμετοχής, ειδικά το πρωί του αγώνα όπου παρατηρείται αυτό, θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά σημάδια στο έδαφος που θα οριοθετούν τον χώρο όπου θα πρέπει να κάτσει ο κάθε αθλητής προκειμένου να λάβει τον αριθμό συμμετοχής του! Η εν λόγω απόσταση των εν λόγω σημαδιών θα είναι τουλάχιστον 2 μέτρα! Επίσης επάνω στην γραμματεία θα έχουν εναποθετηθεί μπουκάλια με  αντισηπτικό υγρό!

 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ
Ο κάθε αθλητής θα έχει το δικαίωμα να πάρει εκκίνηση στον αγώνα, μόνο εφόσον έχει αποδεχτεί τους ειδικούς όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του φετινού αγώνα, που συνδέονται με την υγειονομική κρίση (αποδοχή αστικής ευθύνης σε περίπτωση που είναι φορέας του κορωνοϊού συμπτωματικός ή μη, αποδοχή αποποίησης ευθύνης των διοργανωτών για πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού! Για του λόγου το αληθές κάθε αθλητής που θα έρχεται στην γραμματεία του αγώνα, θα υπογράφουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πάνω στην διαδρομή του αγώνα και σε όλη την διάρκειά του και το μήκος του, θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης, που μεταξύ άλλων προκειμένου την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια του αγώνα, θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται όταν θα εντοπίζουν σημεία συνωστισμού των δρομέων, είτε κατά την διάρκεια του αγώνα ή ακόμα και στους σταθμούς του ανεφοδιασμού, κάνοντας τις κατάλληλες υποδείξεις

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχει έμπειρο ιατρικό προσωπικό για να παρέμβει όπου χρειαστει! Το ιατρικό προσωπικό μας, φυσικά θα φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό(γάντια, μάσκες)

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Όποιος αθλητής εγκαταλείψει κατά την διάρκεια του αγώνα – ένα φαινόμενο σύνηθες στους εν λόγω αγώνες, θα χρειαστεί να περιμένει στον πιο κοντινό του σταθμό ανεφοδιασμού, το όχημα της διοργάνωσης που θα έρθει να τον πάρει προκειμένου την διακομιδή του, στον τερματισμό του αγώνα, και δη την Κοινότητα του Άγιου Πέτρου! Οι υπεύθυνοι του αγώνα που θα τον μεταφέρουν θα φοράνε γάντια και μάσκες, ενώ το εν λόγω υγειονομικό υλικό θα φέρει και ο αθλητής που θα εγκαταλείπει, και θα του το διαθέσει η διοργάνωση, κατά την διάρκεια της διακομιδής του, στον χώρο του τερματισμού!

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Οι 5 σταθμοί που στελεχώνουν τον αγώνα μας, θα είναι φέτος εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες! Έτσι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εθελοντές που θα στελεχώνουν  τους εν λόγω σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγεινομικό υλικό(μάσκες γάντια), ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του! Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές(νερό, ισοτονικό, αναψυκτικά) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους! Τρόφιμα δεν χρειάζονται να δωθούν στους εν λόγω αγώνες, καθώς είναι λίγα τα χλμ. των αγώνων!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Ο χώρος του τερματισμού είναι κοινή με την εκκίνηση του αγώνα, και λόγω τόσο του εύρους των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, δεν πρόκειται να παρατηρηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ
Η τελετή απονομών θα γίνει μετά το τέλος των αγώνων, με ελάχιστα καθίσματα διάσπαρτα σε διάφορα σημείατης πλατείας, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιοι συνωστισμοί!                                                                                    

ΘΕΑΤΕΣ
Λόγω της φυσιογνωμίας του αγώνα, , δεν υπάρχει ιδιαιτέρως μεγάλος αριθμός θεατών στην εκκίνηση, και οι όποιοι θεατές υπάρχουν είναι συνήθως οι συνοδοί κάποιων αθλητών! Εμείς από την μεριά μας, θα ενημερώσουμε μέσα στον διαδικτυακό τόπο του αγώνα μας, όσοι επιθυμούν να δουν της εκκίνηση του αγώνα, να μείνουν σε ασφαλής απόσταση από τους αθλητές, και να μην ανακατατευτούν με αυτούς!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Voio Race Series 2024 - Namata
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Grammos Mountain Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο