5οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2020 – Ακύρωση

Αγώνες στη Σάμο

Share

Προσοχή: Ο αγώνας έχει ματαιωθεί για το 2020.

Για να δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης πατήστε εδώ.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Α.Μ.Κ.Ε:  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1941-44 «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΜΑΣ»
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ &  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΧΩΡΑΣ 

                                                   Π  Ρ  Ο  Κ  Η  Ρ  Υ  Ξ  Η

5οι  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ  “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  ΧΟΥΜΑΣ”  2020   
ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 1941-44:ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ (ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ 1919 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010)

                                       Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ι Σ    Α Γ Ω Ν Ε Σ    Δ Ρ Ο Μ O Υ 

1ος ΑΓΩΝΑΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ 200 ΜΕΤΡΑ

2ος ΑΓΩΝΑΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 ΧΛΜ

3ος ΑΓΩΝΑΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 6 ΧΛΜ   (ΧΩΡΑ-ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ -ΧΩΡΑ)

4ος ΑΓΩΝΑΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ  (ΧΩΡΑ- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ-ΧΩΡΑ)

                    ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΩΝΩΝ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

                                    ΧΩΡΑ – ΣΑΜΟΣ      ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020                           

 Ώρα προσέλευσης – Παραλαβή αριθμών:  17:45

 Ώρα εκκίνησης Αγώνα: Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 350 μέτρα:  18:30                                       

 Ώρα εκκίνησης Αγώνων 10 χλμ και 6 χλμ :  19:00

 Ώρα εκκίνησης Αγώνα 1 χλμ:  19:10         Εγγραφές:  www.ioannischoumas.gr     Πληροφορίες: 6973.315.994

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία: Ναυτική Έκθεση 1941-44 «Μιλτιάδης Χούμας» διοργανώνει τους 5ους Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2020, στην Χώρα Σάμου. Συνδιοργανωτές είναι: O Δήμος Ανατολικής Σάμου και η Δημοτική Κοινότητα Χώρας.

Οι αγώνες δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” στη Χώρα Σάμου, έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου 2016,  στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα, στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα Σάμου.

Οι αγώνες δρόμου ήταν μία ιδέα του Νίκου Μιλτ. Χούμα (Χώρα Σάμου 1951- Αθήνα 2017), που επιμελήθηκε τους πρώτους αγώνες δρόμου στις 10 Ιουλίου 2016.

Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα  και σε  συνεννόηση με την Δημοτική Κοινότητα Χώρας (κ. Δημήτριος Τσιρίγος 2017), ορίστηκε οι αγώνες κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένοι, μαζί με τον Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν Σάμιο αγωνιστή του 1941-44. Στους  αγώνες 2017 τιμήθηκε ο Ζήσιμος Εμμ. Καραχριστοδούλου (Χώρα Σάμου 1890-1966). Στους αγώνες 2018, τιμήθηκε ο Ιωάννης Γεωρ. Χαχώλος (Χώρα Σάμου 1907 -1955). Στους αγώνες 2019, τιμήθηκε ο Ξενοφών Γεωρ. Σπύρου (Χώρα Σάμου 1911 – 1988). Στους φετινούς αγώνες 2020 θυμόμαστε και τιμάμε τον Ιωάννη Γεωρ. Κατσουλάκη (Πυθαγόρειο 1919- Πειραιάς 2010).

Οι 5οι αγώνες δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2020 υποστηρίζονται από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, εκ των μεγαλυτέρων Συλλόγων Δρομέων Πανελληνίως,  με ξεχωριστή αθλητική, κοινωνική, και πολιτιστική δραστηριότητα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ 2019 :  Ορίστηκε η Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 : Ο πρώτος αγώνας «Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 350 μέτρα» θα ξεκινήσει στις 18.30.  Οι αγώνες 10 χλμ και 6 χλμ θα ξεκινήσουν μαζί στις 19.00. Ο αγώνας 1 χλμ θα ξεκινήσει στις 19.10.

 Όλοι όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμου πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία  Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εκκίνηση, για την παραλαβή του αριθμού τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου. Στον αγώνα «Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 350 μέτρα», τα παιδιά θα διανύσουν 175 μέτρα από το σημείο εκκίνησης και θα επιστρέψουν.

Στον αγώνα 1 χλμ, τα παιδιά θα τρέξουν 500 μέτρα προς τους Μυτιληνιούς, θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν. Οι αγώνες 10 χλμ και 6 χλμ  θα ξεκινήσουν επίσης από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη  Χώρα Σάμου. Οι δρομείς θα ακολουθήσουν την αντίστοιχη διαδρομή προς την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Μυτιληνιών και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Στα σημεία αναστροφής θα γίνεται καταγραφή των αριθμών. Όσοι αθλητές δεν καταγράφονται στα σημεία αναστροφής, θα αποκλείονται των απονομών.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Από το σημείο εκκίνησης μέχρι την διασταύρωση που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Μυτιληνιών η διαδρομή είναι ελαφρά ανηφορική. Η επιστροφή είναι ελαφρά κατηφορική. Όλη η διαδρομή είναι σε άσφαλτο. Το υψόμετρο στο σημείο εκκίνησης είναι 40 μέτρα. Το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 142 μέτρα και βρίσκεται στα 2.250 μέτρα από το σημείο εκκίνησης. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής στην άνοδο καθορίζεται στο τρία (3) και στην επιστροφή στο ένα (1), με την κλίμακα διαβαθμισμένη από το 1 έως το 5.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ 350 ΜΕΤΡΑ», έχει κάθε παιδί που θα αδυνατούσε να πάρει μέρος στον αγώνα1 χλμ. Οι λεπτομέρειες του αγώνα καθορίζονται με τη συνεργασία  των συνοδών των παιδιών.

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ, έχουν όλα τα παιδιά  που πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο (μέχρι 14 ετών), τα οποία πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. Για τα παιδιά απαιτείται η υπογραφή και η συναίνεση από τον κηδεμόνα τους. Στον αγώνα δρόμου 1 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, τα οποία θα χρονομετρηθούν ξεχωριστά και θα βραβευθούν ανά περίπτωση.

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 10 ΧΛΜ και  6 ΧΛΜ έχουν όσοι και όσες είναι πάνω από 14 χρονών. Όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να έχουν υπογράψει την αίτηση συμμετοχής.

 AΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα: www.ioannischoumas.gr               
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6973.315.994

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020.

Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Η συμμετοχή και στους τέσσερις αγώνες είναι δωρεάν.

Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ασθενοφόρο και ιατρική υποστήριξη.

Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει η Τροχαία Πυθαγορείου Σάμου, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στη διαδρομή των αγώνων. (Χώρα – Αγία Τριάδα Μυτιληνιών- Χώρα).

ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Θα γίνουν στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα, από τονΔήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και σε περίπτωση απουσίας του, από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Δέσποινα Μαλαγάρη.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Στους αγώνες θα γίνει φωτογραφική χρονομέτρηση. Στο σημείο τερματισμού θα βρίσκεται ηλεκτρονικό χρονόμετρο με ευδιάκριτη οθόνη και ο δρομέας την στιγμή που τερματίζει, θα φωτογραφίζεται με τον χρόνο που θα δείχνει το ρολόι.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 350 Μ ΚΑΙ 1 ΧΛΜ:  Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν  θα  γίνει απονομή Μεταλλίου και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”. Αν στον αγώνα 1 χλμ. λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, αυτά θα βραβευθούν ανά περίπτωση. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 10 ΧΛΜ ΚΑΙ 6  ΧΛΜ:   Σε όλους και όλες που θα τερματίσουν στους αγώνες 10 χλμ και 6 χλμ, θα γίνει απονομή Μεταλλίου και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”. Στους πρώτους νικητές και στις πρώτες νικήτριες θα απονεμηθούν ειδικά αναμνηστικά.

Όλα τα έγγραφα “Ενθύμια Συμμετοχής”, που θα απονεμηθούν, θα είναι υπογε-γραμμένα από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Δέσποινα Μαλαγάρη και από τον Δ/ντή Ναυτικής Έκθεσης Μ.Χ.,κ. Ιωάννη Χούμα.

Η  συμμετοχή στους αγώνες είναι  δ ω ρ ε ά ν
Ε γ γ ρ α φ έ ς :  www.ioannischoumas.gr

Επιμέλεια Αγώνων – Πληροφορίες: Γιάννης Μιλτ. Χούμας. Τηλ.  6973.315.994

ΠΡΟΣΟΧΗ
Για λόγους οργάνωσης και προγραμματισμού εγγραφές θα γίνονται, μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020.

Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης – Ημιμαραθώνιος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
1ος Αγώνας Δρόμου «Δρύοπες Run»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Run Greece 2024 - Τρίκαλα
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο