Τα είχε όλα!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 11ος αγώνας της σειράς Nike Run με τη συμμετοχή 900 και πλέον δρομέων. Η μεγάλη συμμετοχή, η πολύ καλή οργάνωση, ο έντονος συναγωνισμός αλλά κυρίως η καλή διάθεση όσων έλαβαν μέρος, δικαιολογούν και με το παραπάνω όσους χαρακτήρισαν τον αγώνα ως μια μεγάλη γιορτή για το τρέξιμο. Νικητής του αγώνα ο Αιθίοπας Ουαγκένι Ταφέσε με 31:50 με δεύτερο τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο και η Ντενίζ Δημάκη με 37:43. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.

Share
Ο πρώτος αγώνας της σειράς Nike Run για φέτος τα είχε όλα. Μεγάλη συμμετοχή, αν και δεν είχαμε ρεκόρ παρά τις περίπου 1600 εγγραφές που έγιναν αρχικά, καλή οργάνωση, καθώς η διανομή των πακέτων συμμετοχής και οι νέες εγγραφές ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, αντιηλιακό, νερό, ενεργειακά ποτά, μπάρες δημητριακών και μπανάνες για όλους, νέα διαδρομή, «λαγούς» για διαφορετικούς ρυθμούς, έντονο συναγωνισμό και κυρίως την καλή διάθεση των εκατοντάδων δρομέων που αποτέλεσε το κύριο συστατικό της επιτυχίας του αγώνα.
 
Η εκκίνηση δόθηκε με ελάχιστη καθυστέρηση και εκατοντάδες δρομείς ξεχύθηκαν στο καταπράσινο Πάρκο Περιβαλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” που για μία ακόμη φορά φιλοξένησε τον αγώνα.
 
Έντονος συναγωνισμός
Από τα πρώτα μέτρα του αγώνα και αφού ξεπέρασαν τον «λαγό», ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon team και ο νεαρός Αιθίοπας Ουαγκένι Ταφέσε, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες ζει και γυμνάζεται στη χώρα μας, ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους και πήραν αρκετή διαφορά. Οι δύο δρομείς έτρεχαν μαζί μέχρι το 8ο περίπου χλμ. όταν ο νεαρός Αιθίοπας άλλαξε ρυθμό και πήρε μια μικρή διαφορά από τον Θεοδωρακάκο ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Έτσι ο Ταφέσε τερμάτισε πρώτος με χρόνο 31:51 και λίγο πιο πίσω ο Θεοδωρακάκος με 32:13.
 
Ο Γιώργος Μίνος, μαζί με τον Ηλία Μαυροειδέα και τον Γιώργο Μενή, συναγωνιστήκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Μίνο να επικρατεί καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 34:35, τον Μαυροειδέα να ακολουθεί με 34:42 και τον Μενή, ο οποίος συμμετείχε με την ομάδα της Νομικής, να παίρνει την 5η θέση με 34:58, τερματίζοντας και πάλι πρώτος ανάμεσα στους φοιτητές του προγράμματος University Attack. Την εξάδα έκλεισε ένας από τους νικητές των προηγούμενων Nike Runs, ο Θεοφάνης Σκούφιας με 36:13.
 
Άνετα η Δημάκη
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Ντενίζ Δημάκη του ΓΣ Ιλισός, χωρίς όμως αυτή τη φορά να πιεσθεί ιδιαίτερα. Έκανε μια άνετη κούρσα και κέρδισε χαλαρά τον αγώνα με 37:43 (11η στη γενική) και μαζί το εισιτήριο για το μαραθώνιο του Άμστερνταμ όπου στις 16 Οκτωβρίου θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Σημειώνουμε ότι η Δημάκη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο τρίαθλο. Στη δεύτερη θέση ήταν η Άννα Στυλιανάκη με 43:17 και στην τρίτη η Εμμανουέλα Μαργαρώνη με 45:10, η οποία όπως και ο Μενής, ήταν για δεύτερη φορά πρώτη στον αγώνα ανάμεσα στις πανεπιστημιακές σχολές.
 
MDA RUNNER και Deloitte έδωσαν το παρόν
Στον αγώνα συμμετείχε για πρώτη φορά και η ομάδα των MDA RUNNERS, με περίπου 10 δρομείς, ξεκινώντας ανεπίσημα τις δράσεις της για τη διάδοση του σκοπού της. Η πρόεδρος του σωματείου MDA Ελλάς, κα Βάνα Λαβίδα, έλαβε μέρος αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το τρέξιμο και η κοινωνική προσφορά μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικά δυναμικό συνδυασμό. Για όσους δεν γνωρίζουν το MDA (Muscular Dystrophy Association), είναι ένας διεθνής οργανισμός με 185 σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε τη δράση του και στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου MDA Ελλάς, με σκοπό να υποστηρίξη τα άτομα και τις οικογένειες τους που πάσχουν από νευρομυικές παθήσεις.
Μεγάλη συμμετοχή είχε όμως και η ελεγκτική εταιρεία Deloitte, η οποία διατηρεί ομάδα για running, παρέχοντας στους εργαζόμενούς της την δυνατότητα να προπονηθούν κάτω από τις οδηγίες εξιδεικευμένης προπονητικής ομάδας, η οποία ξεκίνησε από πέρσι να συμμετέχει οργανωμένα σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συμμετοχή της Deloitte εγκαινιάζει την προσπάθεια της Nike να προσκαλέσει και άλλες εταιρείες οι οποίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν οργανωμένα σε έναν αγώνα δρόμου.
 
Αντίπαλος ο καυτός ήλιος
Στον αγώνα που και φέτος χρονομετρήθηκε από την πλέον αξιόπιστη εταιρεία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης ChampionChip, ξεκίνησαν 960 δρομείς ενώ τερμάτισαν 881, 137 από τους οποίους ήταν γυναίκες και 744 άνδρες.
Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και ο καυτός ήλιος δεν επέτρεψαν στους δρομείς να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και έτσι μόλις 21 δρομείς έτρεξαν πιο γρήγορα από τα 40 λεπτά, 221 κάτω από 50 λεπτά και 590 κάτω από μία ώρα (αναφερόμαστε στους χρόνους από την εκκίνηση και όχι στους καθαρούς χρόνους)
 
Ραντεβού το Φθινόπωρο
Μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές και κληρώσεις πλούσιων δώρων ανάμεσα στους δρομείς, ενώ όσοι κουράσθηκαν λίγο παραπάνω δέχθηκαν την περιποίηση από τα έμπειρα χέρια των μασέρ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Έτσι ολοκληρώθηκε το 11ο Nike Run αφήνοντας για μία ακόμη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα στο τέλος του χρόνου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα στη σελίδα μας στο facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Εύκλειος Αγώνας Νότιου Υμηττού
11-2-2018: Αγώνες 21, 15 & 8,5 χλμ. στον Υμηττό
AlpamayoPRO trail race - Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Koumaria Trail Race 2022
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο