3 Παγκόσμια ρεκόρ στο Παρίσι

Απίθανα πράγματα στο Diamond League

Share

Απίθανα πράγματα έγιναν στο Diamond League στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής!

Ούτε, ένα ούτε δύο αλλά τρία παγκόσμια ρεκόρ σημειώθηκαν στα αγωνίσματα των αποστάσεων σε μία ονειρική βραδιά για το στίβο.

Ασταμάτητη η Kipyegon

Η Faith Kipyegon χτύπησε και πάλι, αυτή τη φορά στα 5.000μ. Η Κενυάτισσα “βασίλισσα” των 1.500μ. μπήκε στο πεντάρι και απλά… ακολούθησε την Letesenbet Gidey για να φύγει στα τελευταία 600μ. και να γράψει 14:05.20, επίδοση που αποτελεί νέο, μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση.

Η Gidey που έχασε το ρεκόρ της, έμεινε δεύτερη με 14:07.94 που είναι σαφώς μία σπουδαία επίδοση, ενώ τρίτη ήταν η Taye, επίσης από την Αιθιοπία, με 14:13.31!

H Kipyegon, λίγες μόνο μέρες μετά το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. έτρεξε κι ένα πολύ γρήγορο πεντάρι και έγινε η πιο γρήγορη όλων των εποχών συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 8:31! Όταν έχεις τρέξει τα 1.500μ. σε 3:49 είναι μαθηματικά… βέβαιο ότι θα τρέξεις κι ένα πεντάρι κοντά στα 14 λεπτά. Μην τη δούμε να τα κατεβαίνει κιόλας στο άμεσο μέλλον…

Ο μέσος ρυθμός, για να έχετε μία εικόνα, είναι κοντά στο 2:49/χλμ. ή πιο απλά λίγο κάτω από τα 68΄΄/400μ.!

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για το νέο μεγάλο, αστέρι του στίβου, με την 28χρονη μάλιστα να κερδίζει κοινό αλλά και αντιπάλους με το χαρακτήρα και την ταπεινότητά της.

Τα αποτελέσματα

Πήρε το (πρώτο) ρεκόρ του Komen ο Jacob

Ένα μεγάλο ρεκόρ, όμως, έσπασε κι ο απίθανος Jacob Ingebrigtsen. O 22χρονος Νορβηγός έτρεξε στα 2 μίλια και πήρε το ρεκόρ του σπουδαίου Daniel Komen σημειώνοντας επίδοση 7:54.10.

Ο Jacob πήρε τη βοήθεια των λαγών για τα πρώτα 2 και κάτι χιλιόμετρα και στη συνέχεια πάτησε κι άλλο το γκάζι για να ξεπεράσει τον εαυτό του στα 3.000μ. και να συνεχίσει για 200 και κάτι ακόμα μέτρα.

Η τελική του επίδοση δίνει ένα μέσο ρυθμό κοντά στα 59 δευτερόλεπτα ανά 400μ. για οκτώ στροφές!

Έτσι, όχι απλά πήρε το ρεκόρ του Komen σε αυτήν την “άτυπη” απόσταση, το οποίο κρατούσε από το μακρινό 1997, αλλά το… διέλυσε αφού ήταν 7:58.61.

Τι άλλο θα κάνει αυτό το παιδί… Ή μάλλον ξέρουμε! Τώρα σίγουρα θα βάλει στόχο να πάρει το Παγκόσμιο ρεκόρ, πάλι από τον Komen, στην επίσημη απόσταση, τα 3.000μ., δηλαδή, που θεωρείται από πολλούς ως… άσπαστο!

Δείτε τα αποτελέσματα

“Πάει” και το ρεκόρ στα στιπλ

Το πρόγραμμα έκλεισε με ένα ακόμα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αιθίοπα Lamecha Girma στα 3.000μ. που με 7:52.11 έσπασε τα χρονόμετρα και έφερε και πάλι το ρεκόρ στην πατρίδα του

O 23χρονος έτρεξε πιο γρήγορα από το ρεκόρ που ανήκε στον Said Saaeef Shaheen από το 2004, και επιβεβαίωσε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του στίβου της Αιθιοπίας αυτή τη στιγμή!

Σίγουρα θα θέλαμε να τον δούμε σε μία μάχη σώμα με σώμα με τον Μαροκινό El Bakkali!

Δείτε τα αποτελέσματα στα 3.000μ. στιπλ

Kι ακόμα

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η Keely Hodgkinson στα 800μ. Η όμορφη Βρετανίδα τερμάτισε σε 1:55.77 για να δείξει ότι είναι πλέον η μεγάλη κυρία του αγωνίσματος.

Η κούρσα ήταν επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων καθώς συνολικά εννέα αθλήτριες κατέβηκαν τα 2 λεπτά!

Mε αυτά που έγιναν, το 1:43.27 που είναι η καλύτερη επίδοση για φέτος, του Wanyoni στα 800μ. των ανδρών πέρασε στα… ψιλά γράμματα.

Τέλος, στο μήκος των ανδρών ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση με καλύτερο άλμα στα 8.13μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες για μέγιστη ενέργεια, αντοχή και απόδοση
Neubria Cognifuel – το ενεργειακό ρόφημα που συνδυάζει φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο