8th Avance Tinos Running Experience 2023: Νέο ρεκόρ συμμετοχών!

Οι νικητές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από τον αγώνα στην Τήνο + ημερομηνία για το 2024

Share
Tinos Running Experience 2023

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το νησί της Τήνου γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους και δημοφιλέστερους προορισμούς, όχι μόνο των Κυκλάδων αλλά και του Αιγαίου γενικότερα.

Στην ανοδική αυτή πορεία συμβάλλει, αποτελώντας μέρος των σχετικών δράσεων που γίνονται από φορείς του νησιού, ο αγώνας Avance Tinos Running Experience 2023, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου. Οι εκατοντάδες δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στις αποστάσεις της διοργάνωσης, έδειξαν από νωρίς τη δυναμική τους, με τον αριθμό των εγγραφών να φτάνει για πρώτη φορά τις 1.000, σημειώνοντας αύξηση 32% σε σχέση με πέρσι και 12% σε σχέση με το 2019, στην προ Covid εποχή!

O αγώνας διεξάγεται για 8η φορά με τη διοργάνωση να ανήκει στον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμου Τήνου, ενώ την τεχνική επιμέλεια των αγώνων είχε η My Race.

Pasta party

Οι δρομείς δεν συναντήθηκαν, όμως, πρώτη φορά στη γραμμή της εκκίνησης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Παρασκευή 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό pasta party για συμμετέχοντες και συνοδούς, όπου όλοι δοκίμασαν τις μοναδικές συνταγές του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου με τοπικά προϊόντα και ζυμαρικά Melissa. Το pasta party φιλοξενήθηκε φέτος στο θεατράκι της Καλλονής και την οργάνωση του είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλλονής – Καρκάδου.

Με οδηγό τη νέα γενιά!

Πριν την εκκίνηση των αγώνων των ενηλίκων είχαμε τη διεξαγωγή τριών πολύ σημαντικών αγώνων. Ο ένας ήταν ο Avance Tinos Special Run, ένας αγώνας 100μ. για άτομα με αναπηρία που διεξάγεται κάθε χρόνο και δίνει το δικό του χρώμα στη διοργάνωση, αφού δεκάδες άτομα με αναπηρία έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή, να δώσουν το παράδειγμα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να δεχθούν βέβαια το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών.

Ακολούθησαν οι αγώνες Avance Tinos Kids Run 1km με δύο αγώνες για παιδιά της α’, β’ & γ’ τάξης του δημοτικού αλλά και μικρότερα, αλλά και για τις μεγάλες τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου. Και οι δύο αγώνες ήταν soldout συγκεντρώνοντας τον εξαιρετικό αριθμό ρεκόρ των 350(!) συμμετοχών.

Ξεχώρισε και πάλι η Ασημακοπούλου στα 10 χλμ.
Tinos Running Experience 2023
Η νικήτρια του αγώνα των 10χλμ. Κατερίνα Ασημακοπούλου

Στον αγώνα των 10χλμ. είχαμε για τρίτη φορά πρωτιά γυναίκας στην γενική κατάταξη, από την συνήθη ύποπτο Κατερίνα Ασημακοπούλου, μια από τις κορυφαίες δρομείς στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια στον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο, η οποία παρά τον δυνατό αέρα τερμάτισε σε 37:47. Η πρωταθλήτριά μας, η οποία προέρχεται από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από την προπόνηση και έχοντας τρέξει δύο συνεχόμενους μαραθώνιους σε Ρόδο (30/4 σε 3:10) και Κοπενχάγη (14/5 σε 3:02) έκανε άλλον ένα αγώνα προπόνησης πριν την έναρξη της προετοιμασίας της για την φθινοπωρινή περίοδο. Οι επόμενες θέσεις της κατάταξης (και τρεις πρώτοι άντρες) ανήκαν στους Νικόλαο Σκούταρη (38:57), Ιωάννη Λειβαδάρη (39:28) και Αντώνη Βασιλάκη (39:41).

Στις γυναίκες εκτός από την πρώτη θέση της Ασημακοπούλου που αναφέραμε είχαμε τον τερματισμό της Σοφία Καραγιάννη στη 2η θέση με 45:11 και της Ιωάννας Κρεμμύδα στην 3η θέση με 50:57. Στον αγώνα των 10χλμ. τερμάτισαν 116 δρομείς, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών και σε αυτή την απόσταση.

Tinos Running Experience 2023
Ο νικητής του Ημιμαραθώνιου Παναγιώτης Αλεβίζος.

Ημιμαραθώνιος

Λίγο νωρίτερα, στις 17:30 ξεκίνησαν από τη θέση «Βώλαξ» οι συμμετέχοντες του Ημιμαραθώνιου. Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Παναγιώτης Αλεβίζος με 1:22:20. Ο Αλέξανδρος Κρανάς ακολούθησε στην 2η θέση με 1:23:39, ενώ ο Νίκος Δελατόλας τερμάτισε 3ος με 1:27:40.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Άννα Γιανναδάκη με 1:44:17, με τις Άννα Γαλατούλα (1:47:04) και Αγγελική Κουρεμένου (1:48:56) να λαμβάνουν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Συνολικά στη Χώρα της Τήνου τερμάτισαν 147 αθλητές.

Tinos Running Experience 2023

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο

Για μια χρονιά ακόμα πήρε μέρος στον αγώνα, ο 90χρονος Παναγιώτης Δούσης από την Μεσσηνία, ο οποίος είχε 1,5 μήνα μόλις πριν υποβληθεί σε μία δύσκολη εγχείρηση και αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο καθώς λόγω προβλημάτων υγείας του έχει αφαιρεθεί το στομάχι.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως καταφέρνει αυτός ο άνθρωπος να υπερνικά όχι μόνο το όριο της ηλικίας αλλά και το σημαντικότατο πρόβλημα υγείας και να τερματίζει σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τον έχουν προσκαλέσει από μεγάλες πανεπιστημιακές κλινικές των ΗΠΑ και του Καναδά για να εξετάσουν το φαινόμενο “Παναγιώτης Δούσης”.

Αγώνας 5χλμ.

Στον μικρότερο αγώνα, αλλά και πολυπληθέστερο καθώς είχαμε 213 τερματισμούς, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Κουτσιάνας με 18:08. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Παντελής Πιπέρης με 18:58 και στην 3η θέση ο Κωνταντίνος Πέτσας με 19:14. Στις γυναίκες τη νικήτρια τριάδα αποτέλεσαν οι Χαρούλα Κιτσιοδήμου (20:58), Παναγιώτα Γκλοβάνου (21:58) και Ευαγγελία Κέκκου (23:46).

Ακολούθησαν οι απονομές με τιμητικές βραβεύσεις όχι μόνο για τους νικητές, αλλά και για την μικρή “Μπέμπα” Λάζου που ήταν η μικρότερη “δρομέας” που συμμετείχε ηλικίας μόλις 3 μηνών και τον κο Παναγιώτη Δούση που ήταν ο μεγαλύτερος αλλά και τους πρώτους δρομείς από το νησί της Τήνου.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε όπως πάντα με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και μουσική ενώ ανακοινώθηκε και η ημερομηνία για το 9ο Tinos Running Experience το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024!

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο