Acheloos Run 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Οι νικητές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες

Share
Acheloos Run 2023
Ο νικητής του Ημιμαραθώνιου Κωνσταντίνος Τουσέ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Acheloos Run 2023 σε ένα διήμερο γεμάτο τρέξιμο στην καρδιά της φύσης. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης που μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στον αγώνα, τους νικητές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες.


Acheloos Run 2023: Ένας αθλητικός θρίαμβος στην καρδιά της φύσης

Το Acheloos Run 2023 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπου δεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα συνέρρευσαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός. Γιορτάζοντας την πέμπτη έκδοσή του, το Acheloos Run συγκέντρωσε για άλλη μια φορά τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια ζωντανή και συναρπαστική γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον παρθένο ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 με το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Η σημαντική αυτή εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του Acheloos Run 2023, εστιάζοντας στα αξιόλογα επιτεύγματα και τις πρωτοβουλίες στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι αθλητικών οργανισμών, θεσμικών φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και του πολιτισμού, με έμφαση στον αθλητισμό.

Το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώος αποτέλεσε μια πλατφόρμα για την εξέταση κρίσιμων θεμάτων όπως οι υποδομές, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εδραίωση της ταυτότητας της περιοχής μέσω μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις ανέδειξαν καινοτόμες πολιτικές και στρατηγικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και του αντίκτυπου του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή.

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία «Μωβ Πυξίδα» διανύοντας την απόσταση των 500 μέτρων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δρομείς πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας φαντασμαγορικής μουσικής συναυλίας με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2023, δόθηκε η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του Hμιμαραθώνιου αγώνα, καλύπτοντας μια απαιτητική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δρομείς διέσχισαν την Κατοχή, ένα επιβλητικό και γραφικό χωριό που είναι χτισμένο σε έναν μικρό λόφο δίπλα στα ήσυχα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, διέσχισαν μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Αυτό το μέρος αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, που ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Ο συναρπαστικός αγώνας ολοκληρώθηκε στη μαγευτική παραλία του Λούρου, όπου οι συμμετέχοντες υποδέχθηκαν με ένα μεγάλο Finish Line Party! Οι δρομείς και οι θεατές απολάμβαναν τοπικές λιχουδιές που προσέφεραν οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Το Acheloos Run 2023 ολοκληρώθηκε με το πάρτι των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους, οι οποίοι έλαβαν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Acheloos Run 2023

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισαν οι παρακάτω επιδόσεις των αθλητών. Για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣΕ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ) με χρόνο 01:20:25 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ (ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) με χρόνο 01:37:20.

Στον αγώνα των 5 km πρώτος ήταν ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΤΣΟΣ με χρόνο 17:06 και πρώτη γυναίκα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΟΥ με χρόνο 20:41.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η αντίστοιχη τελετή απονομής βραβεύοντας τους νικητές της κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στο www.acheloosrun.gr.

Acheloos Run 2023

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αφοσιωμένους εθελοντές, των οποίων ο ενθουσιασμός και το πάθος συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του Acheloos Run 2023. Οι χορηγοί της διοργάνωσης αξίζουν επίσης ιδιαίτερη αναγνώριση για την πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων.

Το Acheloos Run 2023 συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα

Μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στον σύνδεσμο εδώ.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2024!

Acheloos Run 2023
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο