Κάλεσμα για συμμετοχή σε μελέτη στον αγώνα Vamvakou Mountain RUN από το Sports Excellence

Δείτε πώς να λάβετε μέρος

Share

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ ¨ΑΤΤΙΚΟΝ¨, ΕΚΠΑ και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών «Άθληση & Υγεία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανακοινώνει τη συνεργασία με την ομάδα της Vamvakou Revival, που διοργανώνει τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Vamvakou Mountain Run, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για τη διεξαγωγή μελέτης με θέμα «Η επίδραση ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος 28 χιλιομέτρων στη σύσταση σώματος, σε μεταβλητές απόδοσης, στη γνωσιακή λειτουργία και στην καρδιακή μεταβλητότητα».

Η μελέτη απευθύνεται στους αθλητές που θα συμμετέχουν στο Vamvakou Mountain RUN στη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων με 1400 θετική υψομετρική, την Κυριακή 11.6.2023. Δικαίωμα συμμέτοχής έχουν αθλητές ηλικίας 18 ετών και άνω με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους 30 συμμετέχοντες.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 22η Μαΐου του 2023 έως και την 30η Μαΐου 2023. Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη είναι περιορισμένος, θα τηρηθείαυστηρά σειρά προτεραιότητάς. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 15 αθλητών, οι μετρήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.

Για τη συμμετοχή τους στην μελέτη οι αθλητές, καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική φόρμα του Sports Excellence.

Οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν δύο φορές πριν και μετά την συμμετοχή τους στον αγώνα. Η αξιολόγηση πριν τη συμμετοχή στον αγώνα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31.5 έως 9.6.2023 | με ώρες 10.00-16.00, στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Π.Ν. ΣΟΥΚΑΚΟΣ» Ρίμινι 1 Χαϊδάρι (Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ), κατόπιν επικοινωνίας. 

Από τη συμμετοχή στη μελέτη οι αθλητές θα λάβουν φάκελο ατομικών αποτελεσμάτων σχετικά με τη σύσταση του σώματος, τις καρδιακές προσαρμογές και τη μηχανική συμπεριφορά των μυών ύστερα από ένα αγώνα ορεινού δρόμου με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η μελέτη εκπονείται από το Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Vamakou Revival, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο