Nijel Amos: Γιατί πουλάει το ολυμπιακό του μετάλλιο!

Δείτε την ιστορία του ολυμπιονίκη

Share

Το 2012 ο Νijel Amos είχε εντυπωσιάσει τους φίλους του στίβου όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. πετυχαίνοντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Κ20.

Τότε, ο δρομέας από την Μποτσουάνα, είχε τρέξει την απόσταση των δύο στροφών σε 1:41.73 που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (μαζί με αυτή του νυν προέδρου της World Athletics, Sebastian Coe) πίσω μόνο από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, David Rudisha – και νικητή στην ίδια κούρσα – και τον πρώην κάτοχο, Wilson Kipketer.

11 χρόνια αργότερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τον 30χρονο πλέον Amos. Bλέπετε πριν από έναν περίπου χρόνο πιάστηκε ντοπαρισμένος με μία πολύ επικίνδυνη ουσία, την GW1516 η οποία αρχικά κατασκευάστηκε για την θεραπεία του διαβήτη, ωστόσο, βρέθηκε ότι είναι ιδιαίτερα καρκινογόνα και έπαψε η κυκλοφορία της.

Αρχικά η τιμωρία του είχε τετραετή διάρκεια, όμως λόγω της παραδοχής από την πλευρά του αθλητή, έπεσε στα τρία χρόνια αποχής από κάθε αθλητική διοργάνωση.

Η κατάσταση αυτή, και το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα χρειάστηκαν αρκετά χρήματα στον Αφρικανό 800άρη για νομικά έξοδα, ταξίδια κλπ. τον αναγκάζει να βγάλει σε πληστηριασμό το ασημένιο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Μάλιστα υπάρχει η φήμη ότι έχει δεχθεί ήδη μία καλή προσφορά, κοντά στα 300.000 δολάρια, όμως ο ίδιος ζητά περισσότερα καθώς πιστεύει ότι θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται από το Netflix για τη ζωή του.

Ο Amos που δεν έχει πλέον κανένα έσοδο θέλει αυτά τα χρήματα για να βιοποριστεί αυτός και η οικογένειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο