Kipyegon και Girma ξεχώρισαν στο 1o Diamond League στην Ντόχα

Δείτε αποτελέσματα και νικητές

Share

To πρώτο Diamond League για το 2023 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ντόχα, με τη σειρά να ξεκινά με πολύ καλούς οιωνούς.

Στα αγωνίσματα των αποστάσεων, η Faith Kipyegon και ο Lamecha Girma έδειξαν ότι και το 2023 θα είναι πολύ δυνατοί με εντυπωσιακές νίκες που αποτελούν κατά κάποιο τρόπο και… επίδειξη δύναμης!

Σε προπονητικό ρυθμό η Kipyegon

Η Κενυάτισσα χρυσή Ολυμπιονίκης δις στο αγώνισμα επικράτησε στα 1.500μ. σε μία… προπονητική κούρσα με 3:58.57, καλύπτοντας μάλιστα την τελευταία στροφή σε 58 δευτερόλεπτα!

Ακολούθησαν η Diribe Welteji και η Freweyni Hailu σε 4:00.29 αμφότερες από την Αιθιοπία.

Με τη φόρα του κλειστού ο Girma

Ο Lamecha Girma συνέχισε από εκεί που το είχε… αφήσει στον κλειστό στίβο όπου είχε πετύχει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000μ.! Ο Αιθίοπας ήταν ο νικητής στη συγκεκριμένη απόσταση των ανδρών με 7:26.18 που εκτός από ρεκόρ μίτινγκ είναι και μία σπουδαία επίδοση – και προφανώς η καλύτερη έως τώρα στον κόσμο.

Το επίπεδο μάλιστα ήταν αρκετά υψηλό καθώς ακολούθησαν ο Selemon Barega σε 7:27.16 που είναι νέο προσωπικό του ρεκόρ και ο επίσης Αιθίοπας Aregawi σε 7:27.61. Αυτή μάλιστα είναι και δεύτερη φορά στην ιστορία που τρεις δρομείς τερματίζουν κάτω από 7:28 σε μία κούρσα.

Τέταρτος ήταν ο Μαροκινός παγκόσμιος πρωταθλητής στα στιπλ, Soufiane El Bakkali σε 7:33.87 και πέμπτος ο Κενυάτης 1.500άρης Timothy Cheruiyiot.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών η Winfred Yavi από το Μπαχρέιν ξεκίνησε εντυπωσιακά, όπως είχε κάνει και το 2022. Αυτή τη φορά επικράτησε με 9:04.38 που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Σχετικά αργή ήταν η κούρσα τω 800μ. των ανδρών με τον Αλγερινό Slimane Moula να είναι ο νικητής στην τελική ευθεία με 1:46.06 και τον Κενυάτη Wycliffe Kinyamal να ακολουθεί σε 1:46.61, ενώ τρίτος ήταν ένας ακόμα Αλγερινός, ο Djamel Sedjati σε 1:46.97.

Παρούσα και η Στεφανίδη

Στον πρώτο σταθμό της σειράς συμμετείχε και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία με άλμα στα 4.55μ. πήρε την 4η θέση στο άλμα επί κοντώ των γυναικών.

Δυνατή η Sha’Carri

Τέλος, ξεχώρισε ακόμα η Sha’Carri Richardson στα 100μ. των γυναικών με το εντυπωσιακό 10.76 που είναι η καλύτερη επίδοση για φέτος με διαφορά!

Ακολούθησε η Τζαμαϊκανή Shericka Jackson σε 10.85 και η Bρετανίδα Dina Asher Smith σε 10.98.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο