5ο Arta Night Run – Νέα ημερομηνία

Η νέα ημερομηνία και η προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
5th Arta Night Run

Ο Σύλλογος δρομέων Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ διοργανώνει το Σάββατο 1 Ιουλίου (νέα ημερομηνία αντί για 24 Ιουνίου) τον 5ο Arta night run 10500 και 4800 μέτρων.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Aκολουθεί η προκήρυξη της διρογάνωσης.

5ο Arta Night Run – Προκήρυξη

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας την 25η Ιουνίου 1881, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας και ο Δήµος Αρταίων, προκηρύσσουντον 5ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου- Δυναμικού βαδίσματος «Arta Night Run 18 81» .

ΓΕΝΙΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10.800 και 4.900 μέτρων και δυναμικό περπάτημα 4.900 μέτρων. με αφετηρία την εκκλησία της Παρηγορήτισσας και τερματισμό τη Κεντρική πλατεία (Εθνικής Αντίστασης) της πόλης μας, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Η διαδρομή των 10.800 μέτρων έχει ως αφετηρία την εκκλησία της Παρηγορήτισσας, με κατεύθυνση προς την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου , Φτάνουμε στους Αγίους Θεοδώρους, σημείο όπου υπογράφηκε η συνθήκη για την απελευθέρωσης της Άρτας στις 25η Ιουνίου 1881. Στη συνέχεια περνάμε στο παραλίμνιο πάρκο της Άρτας σε
ομαλή χωμάτινη διαδρομή 2 χλμ πραγματοποιώντας μία στροφή μέσα στο πάρκο. Βγαίνουμε από την εθνική οδό Ιωαννίνων Αντιρρίου και μπαίνουμε στην οδό Αμβρακίας, περνάμε κάτω από το κάστρο της πόλης και το ρολόι .Συνεχίζουμε περνώντας από τη Λαϊκή αγορά την Αγία Θεοδώρα πολιούχο της Άρτας και δια μέσω της οδού Πλαστήρα όπου βρίσκεται η δημοτική Πινακοθήκη και η πλατεία αφιερωμένη στον ζωγράφο Μόραλη βγαίνουμε στην Βασιλέως Πύρρου περνάμε τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα στο ύψος της πλατείας Κιλκίς.

Φτάνουμε στην οδό Ζάρα όπου κατευθυνόμαστε δεξιά στην συνέχεια στο άγαλμα του Τσολιά στρίβουμε για λίγο αριστερά στην Περιφερειακή οδό, και αμέσως στον παράδρομο μέχρι παρόχθια του ποταμού Αράχθου, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της πόλης μας. Κατεύθυνση αριστερά προς το Αρχαιολογικό Μουσείο και εκεί στο τέλος του δρόμου κατευθυνόμαστε αριστερά περνάμε παράλληλα του δημοτικού γηπέδου και στρίβουμε δεξιά στον πεζόδρομο μπροστά από το 2ο γυμνάσιο Άρτας. Εκεί στρίβουμε
αριστερά στην οδό Κομμένου και συναντάμε το νεκροταφείο της Αρχαίας Αμβρακίας. Φτάνοντας στον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας ακολουθούμε την Βασιλέως Κωνσταντίνου, στρίβουμε στην Αγίου Μάρκου και διασχίζοντας τις οδούς Αμβρακίας , Βασιλέως Πύρρου , Πλαστήρα στο ύψος της πλατείας Κιλκίς στρίβουμε ξανά στον πεζόδρομο της Σκουφά τερματίζοντας μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο.

Η διαδρομή των 4.900 μ. έχει ως αφετηρία την εκκλησία της Παρηγορήτισσας, με κατεύθυνση προς την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στρίβουμε αριστερά στην οδό Αποκάφκη και μετά δεξιά στην οδό Άννης μπαίνουμε στην οδό Σκουφά.στο τέλος του δρόμου στον ‘Κωτσόβολο’ στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε στην οδό Κομμένου προς το χώρο του Νεκροταφείου της Αρχαίας Αμβρακίας και το δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου γίνεται αναστροφή με κατεύθυνση ξανά προς το κέντρο της πόλης. Περνάμε μπροστά από τη Παρηγορήτισσα και συνεχίζουμε στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Στρίβουμε στο ύψος της οδού Αγίου Μάρκου, Αμβρακίας, περνάμε κάτω από το κάστρο της πόλης και το ρολόι . Συνεχίζουμε από τη Λαϊκή αγορά την Αγία Θεοδώρα πολιούχο της Άρτας και δια μέσω της οδού Πλαστήρα όπου βρίσκεται η δημοτική Πινακοθήκη και η πλατεία αφιερωμένη στον ζωγράφο Μόραλη βγαίνουμε στην Βασιλέως Πύρρου περνάμε τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα στο ύψος της πλατείας Κιλκίς στρίβουμε ξανά στον πεζόδρομο της Σκουφά τερματίζοντας μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο.

Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Βυζαντινά μνημεία και το παραποτάμιο πάρκο την ώρα που ο ήλιος θα δύει.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 01 Ιουλίου 2023

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
• 20:30 10.800 και 4.900 m τρέξιμο-δυναμικό βάδισμα.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
10.800 μ εκατόν είκοσι (120’) λεπτά
4.900 μ. ενενήντα (90΄) λεπτά
Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Εκκίνηση Ιερός Ναός Παναγίας Παρηγορήτισσας και τερματισμός στη κεντρική Πλατεία Άρτας. Μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο του τερματισμού, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ με τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους συμμετέχοντες .

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Άρτας ,ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 5ου ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ:
Δηλώσεις Συμμετοχής:

Θα γίνονται μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα:
https://event.athletopia.com/5thartanightrun?step=1
και δια ζώσης στο κατάστημα sportshouse (Περιφερειακή οδός Άρτας), και στα γραφεία του συλλόγου δρομέων Άρτας στον λόφο της Περάνθης.

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων- περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.
Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από τον γονέα/κηδεμόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Διανοµή Αθλητικού Υλικού:
Η διανομή αθλητικού υλικού, θα γίνεται
τη Παρασκευή 30/06/2023 από 10:00 έως 21:00 στη Κεντρική πλατεία (αίθουσα ΣΕΣ) και Σάββατο 01/07/2023 από 10:00 έως 15:00 .

Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του Αγώνα.

Κανονισµοί
Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση – Διαδροµών και Κανονισµών – Διαδικασιών
Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονοµέτρηση – Αριθµός Συµµετοχής
Ο Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου θα υποστηρίζεται από σύστημα Χρονομέτρησης.

Υγειονοµική Κάλυψη
Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.
Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη.

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα
Στον Αγώνα των 10.800 μέτρων θα υπάρχουν τρεις σταθμοί υποστήριξης, μέσα στο παραλίμνιο, στην Αγία Θεοδώρα και στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου.
Στον αγώνα των 4900μέτρων. θα υπάρχει ενδιάμεσα σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου.
Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα , καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

Έπαθλα – Απονοµές
Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης.

Αποτελέσµατα
Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες
Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.

Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός
Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου [email protected]

Επικοινωνία και ενημερώσεις:
Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.
• Web: www.sdartas.gr
• Facebook: https://www.facebook.com/Sdartas/
• Instagram: https://www.instagram.com/sdartas/

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972851848 Μακρής Θεόδωρος, πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Άρτας,
6937134764 Μπότσας Δημήτριος, αντιπρόεδρος ΣΔ Άρτας
6932422729 Σκαλτάσρη Αλεξία, Γραμματέας ΣΔ Άρτας
6976777107 Μανουσάκη Μαρίας, Ταμίας ΣΔ Άρτας
6937213686 Χασκώνης Κωσταντίνος, Έφορος ΣΔ Άρτας
6909085166 Tσιρογιάννης Περικλής ( sportshouse)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
76ος Δρόμος Θυσίας  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Λίμνηα 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
9th Tinos Running Experience Avance 2024 - Νέα ημερομηνία
Ο αγώνας της Τήνου επανέρχεται
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο