Παγκόσμιο ρεκόρ από την Kosgei στον Ημιμαραθώνιο

Μεγάλη επίδοση από την Κενυάτισσα – 6η σερί νίκη για τον Mo Farah

Share

Ένα μεγάλο, νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωση η Brigid Kosgei στον Ημιμαραθώνιο στον αγώνα Great North Run στο Nιούκαστλ της Μ. Βρετανίας.

Η 25χρονη Κενυάτισσα τερμάτισε σε 1:04:28 για να πάρει το ρεκόρ από την συμπατριώτισσά της Joyciline Jepkosgei (1:04:52). Ήταν μία ακόμα μεγαλειώδης εμφάνιση από την Kosgei επί βρετανικού εδάφους, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα είχε κερδίσει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Τα περάσματά της …σοκάρουν, αφού πέρασε τα πρώτα 5χλμ. σε 15:30, τα 10χλμ. σε 30:53, ενώ περίπου στο σημείο αυτό ξέφυγε από τις αντιπάλους της.

Ακολούθησαν αρκετά πιο πίσω οι συμπατριώτισσές της Magdalyne Masai (1:07:36), Linet Masai (1:07:44) και Mary Keitany (1:07:58).
Μάλιστα η γρήγορη κούρσα «βοήθησε» και τη Βρετανίδα Charlie Purdue (1:08:10) να πετύχει νέο ατομικο ρεκόρ.

Στον ίδιο αγώνα ο Mo Farah έκανε το 6 στα 6 κερδίζοντας σερί τον αγώνα. Αυτή τη φορά τερμάτισε σε 59:07 δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του Μαραθώνιου του Σικάγο, όπου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λάβει μέρος.
Ο Αιθίοπας Tamirat Tola ακολούθησε σε 59:13, ενώ τρίτος ήταν ο Abdi Nageeye ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας.

Φυσικά στον αγώνα που αποτελεί θεσμό στη Μ. Βρετανία συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς σε μία ημέρα δρομικής χαράς για την πόλη του Νιούκαστλ.

Δείτε εδώ όλη τη μετάδοση του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο