Η Joan Benoit στη Βοστόνη 40 χρόνια μετά

Η 61χρονη κορυφαία μαραθωνοδρόμος αγωνίστηκε στον Boston Marathon σημειώνοντας σπουδαία επίδοση

Share

Το 1979 η 21χρονη Joan Benoit είχε πετύχει μία σπουδαία νίκη στον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Ο χρόνος της; 2:35:15! Στη συνέχεια βέβαια η μικρόσωμη δρομέας έγραψε ιστορία στο αγώνισμα αφού έγινε η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης κερδίζοντας μέσα στις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες, ενώ κέρδισε μία ακόμα φορά στη Βοστόνη το 1983.

Η 61χρονη πλέον Joan Benoit Samuelson έτρεξε και χθες στη Βοστόνη και τον Boston Marathon, 40 χρόνια μετά την πρώτη της νίκη! Στόχος της ήταν να κάνει μία επίδοση όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτήν που είχε πετύχει το 1979 προσθέτοντας στον χρόνο της ένα επιπλέον όριο 40 λεπτών.

Τελικά η γυναίκα θρύλος του Μαραθώνιου στις ΗΠΑ, και όχι μόνο, τερμάτισε σε 3:04:00 πετυχαίνοντας τον στόχο της, αλλά και μία σπουδαία επίδοση για την ηλικία της. Φορώντας ένα παρόμοιο μπλουζάκι με αυτό που φορούσε όταν τερμάτιζε πρώτη 40 χρόνια πριν

“Οι περισσότεροι δρομείς σταματούν στην ηλικία των 30. Εγώ είμαι ακόμα στον δρόμο και πραγματικά αισθάνομαι τυχερή που μπορώ και βγαίνω έξω να τρέχω!”, δήλωσε μετά τον αγώνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της. Στα 50 της έτρεξε σε 2:49:08, ενώ τρία χρόνια αργότερα τερμάτισε στον Μαραθώνιο του Σικάγο σε 2:47:50! Kαι φυσικά συνεχίζει!

Τι μαθαίνουμε από αυτήν την ιστορία πέρα από το ότι ότι η τέχνη του Μαραθώνιου δεν ξεχνιέται εύκολα, εφόσον βέβαια συνεχίζει κανείς να προπονείται; Ότι είναι πολύ σημαντικό να βάζεις συνέχεια νέους, ρεαλιστικούς αλλά και ταυτόχρονα στόχους που σου κρατάνε το ενδιαφέρον ψηλά και σε “αναγκάζουν” να αναζητάς πάντα τον καλύτερο εαυτό σου!


Φωτογραφία από τη νίκη της στη Βοστόνη το 1979

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο