Σήμερα ο Boston Marathon

Δείτε τα τελευταία νέα για τον μεγάλο αγώνα

Share

Για πολλούς είναι η κορυφαία διοργάνωση Μαραθώνιου στον κόσμο. Είναι σίγουρα όμως η παλαιότερη αφού μετρά 122 διοργανώσεις και σε λίγες ώρες ξεκινά η 123η.

O Boston Marathon αποτελεί μέρα αργίας για τη Βοστόνη και ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη καθώς σχεδόν 500.000 κόσμου παρακολουθεί ζωντανά τον αγώνα πάνω στη διαδρομή επευφημώντας τους δρομείς, χιλιάδες ακόμα τον παρακολουθούν ζωντανά, ενώ πάνω από 30.000 (μετά από δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις κι εφόσον έχουν τα όρια) έχουν τη χαρά να τον τρέξουν!

Δείτε εδώ πώς να παρακολουθήσετε τον αγώνα και τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Μετά την περσινή κακοκαιρία που θα μείνει για πάντα στην ιστορία με τα ακραία φαινόμενα, το κρύο και τη βροχή, φέτος ο καιρός τελικά αναμένεται καλός.

Στον αγώνα είναι δηλωμένοι οκτώ Έλληνες δρομείς που θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής. Για τα αποτελέσματά τους θα ενημερωθείτε από το runnermagazine.gr 

H “γιορτή” έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και την περιβόητη Boston Marathon Expo, ενώ το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 5χλμ. αλλά και τους ενός μιλίου καθώς και αγώνας σκυταλοδρομίας.

Οι εκκινήσεις ξεκινούν στις 9:02 π.μ. (15:02 ώρα Ελλάδας) και είναι συνολικά εννέα με τους αθλητές με αμαξίδια να είναι οι πρώτοι που θα φύγουν, τις ελίτ γυναίκες να παίρνουν εκκίνηση στις 9:32 και τους άνδρες ακριβώς στις 10:00π.μ. (16:00 ώρα Ελλάδας).

Η λίστα της εκκίνησης στις κούρσες των ελίτ είναι πολύ πλούσια με δρομείς με σπουδαίες διακρίσεις και νίκες στη Βοστόνη αλλά και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Πιο αναλυτικά, τα φαβορί για φέτους στους άνδρες είναι ο Κενυάτης Geoffrey Kirui, ο Αιθίοπας Lelisa Desisa δύο φορές νικητής της διοργάνωσης, ο Lemi Berhanu νικητής το 2016, ενώ οι Αμερικάνοι ποντάρουν πολλά στους δικούς τους Shadrack Biwott, Jared Ward, Scott Fauble, και Dathan Ritzenhein. Στον αγώνα θα τρέξει και ο περσινός νικητής Yuki Kawauchi, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά ως επαγγελματίας δρομέας. Θα τρέξουν ακόμα οι Κενυάτες Lawrence Cherono και ο γνωστός μας Felix Kandie (νικητής στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια), οι Αιθίοπες Sisay Lemma και Solomon Deksisa, ο νεαρός Ghirmay Ghebreslassie από την Ερυθραία, αλλά και ο συμπατριώτης του Zersenay Tadese, σπουδαίος δρομέας και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο.

Στις γυναίκες η Worknesh Degefa καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του φαβορί που της έχουν αποδώσει, και όχι άδικα αφού έχει ρεκόρ 2:17:41 από τη νίκη της στο Ντουμπάι τον Ιανουάριο, ενώ θα αγωνστούν και οι Αμερικανίδες Des Linden, περσινή νικήτρια του αγώνα και Jordan Hassay. Ξεχωρίζουν ακόμα η 39χρονη Edna Kiplagat, η Caroline Rotich από την Κένυα και οι Aselefech Mergia και Mare Dibaba Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2015, από την Αιθιοπία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο