Ο 10ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έρχεται με ανανεωμένες διαδρομές

Δείτε το δελτίο της διοργάνωσης

Share

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκκινήσεις του 10ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου και των παράλληλων αγώνων ξεκίνησε! Στις 21 Απριλίου, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς από περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου, μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες,σε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκους της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου  που διαπερνά σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης «Με την μεγάλη εμπειρία των προηγούμενων πετυχημένων εκδηλώσεων αλλά και τις νέες παράλληλες δράσεις που έχουν σχεδιασθεί, είμαι σίγουρος ότι η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει την κορυφαία στιγμή στην ήδη πετυχημένη ιστορία του θεσμού.  Άλλωστε η μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον για συμμετοχή όχι μόνο από αθλητές της Αττικής αλλά και από άλλες όλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό, αποδεικνύουν στην πράξη την δυναμική της εκδήλωσης και την σοβαρή δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από όλους μας: τους διοργανωτές, την Δημοτική Αρχή, τους διάφορους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου  τομέα  που στηρίζουν το γεγονός αλλά κυρίως τους εθελοντές των οποίων η συμβολή στην υλοποίηση και την επιτυχία του αγώνα είναι καθοριστική».

Στην ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία στέκεται και ο Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού και  Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. «Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, συμπληρώνοντας φέτος μια δεκαετία ζωής, αποδεικνύει πως πλέον έχει γίνει θεσμός για το Παλαιό Φάληρο. Εδραιώνεται στη φυσική του διαδρομή, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, δίπλα στη θάλασσα αγκαλιάζοντας ολόκληρο τον Φαληρικό Όρμο κι αφήνοντας τους επισκέπτες να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων. Ο σκοπός της διοργάνωσης παραμένει η μετάδοση του μηνύματος της χαράς του τρεξίματος αλλά και η ευαισθητοποίηση για τα θέματα του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Παράλληλα, μέσα από προγράμματα όπως είναι ο αγώνας κοινωνικής προσφοράς για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριότητων «Άλμα» για παιδιά με νοητική στέρηση κι αυτισμό, δίνεται φιλανθρωπική διάσταση στο τρέξιμο. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συμμετέχει ενεργά στην επιτυχή διοργάνωση του 10ου Ποσειδωνίου και στηρίζει με το σύνολο των υπηρεσιών και των ανθρώπων της».


Μετά την περσινή επιτυχημένη ανταπόκριση των δρομέων στις νέες διαδρομές εξαιτίας των έργων που πραγματοποιεί στην περιοχή η Περιφέρεια Αττικής, διατηρείται και φέτος η ανανεωμένη σχεδίασή τους που αγκαλιάζει το Φαληρικό Όρμο. Ως σημείο αναφοράς της διοργάνωσης παραμένει το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου για ακόμα μία χρόνια θα λειτουργήσει ως αφετηρία και τερματισμός για όλους τους αγώνες του 10ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ. Εδώ, οι δρομείς μετά την εκκίνηση θα κατευθυνθούν προς το Θωρηκτό «Αβέρωφ». Περνώντας μπροστά από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φτάνουν μέχρι τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας, όπου στρίβουν για να επιστρέψουν στην Μαρίνα Φλοίσβου. Διασχίζοντας το σύνολο του μήκους της, βγαίνουν στην συνέχεια από την νότια πλευρά της στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. Συνεχίζοντας την πορεία τους, τρέχουν παραλιακά μέχρι το ύψος της Αμφιθέας για να κάνουν αναστροφή για το στάδιο. Προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 21,1 χλμ της διαδρομής, οι δρομείς θα ακολουθήσουν την συγκεκριμένη κίνηση σε δύο γύρους.

Την ίδια διαδρομή, αλλά σε έναν μόνο κύκλο, θα κάνουν και οι δρομείς που θα επιλέξουν να γραφτούν στον αγώνα δρόμου Τέταρτο Μαραθωνίου, που θα διανύσουν την παραλιακή πορεία.
Αντίθετα, εκείνοι που θα δοκιμαστούν στα 5 χλμ του Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk και του Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk θα φτάσουν μέχρι τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας όπου θα κάνουν αναστροφή για να περάσουν την Μαρίνα Φλοίσβου και να τερματίσουν στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Εντός της Μαρίνας του Φλοίσβου θα πραγματοποιηθεί και ο παιδικός αγώνας Chiquita Athens Kids Run μήκους 1.000 που απευθύνεται σε λιλιπούτοιους δρομείς. Εκεί, θα λάβει χώρα και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς που στηρίζει το έργο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» για παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό. Η καταβολή οποιουδήποτε ποσού για εγγραφή αντιπροσωπεύει τη φιλανθρωπική συνεισφορά. Εδώ, δίνονται δύο επιλογές διαδρομής μήκους 1.000 ή 2.000 μέτρων. Όσοι επιλέξουν να τρέξουν ή να περπατήσουν τα 1.000 μέτρα θα κάνον μια βόλτα στο εσωτερικό της Μαρίας για να καταλήξουν στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Αυτή την κίνηση θα κάνουν δύο φορές ως γύρο της Μαρίνας, οι συμμετέχοντες των 2.000 μέτρων πριν τερματίσουν. 

Για τους αγώνες, διατίθεται ακόμα περιορισμένος αριθμός εγγραφών  στη σελίδα www.poseidonathenshalfmarathon.com. Τις ημέρες παραλαβής των αριθμών συμμετοχής (Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου), θα λειτουργεί γραμματεία για νέα εγγραφές. Την ημέρα του αγώνα, ωστόσο, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στις λίστες του Ποσειδωνίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό συμμετοχής κι επίδοσης ενώ μέσω της ιστοσελίδας θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους από την εξέλιξη του αγώνα.

Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονομένοι μουσικοί από το Ωδείο Παλαιού Φαλήρου θα παίζουν μελωδίες για να ενθαρρύνουν τους δρομείς και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα».

Προάγοντας το κοινωνικό έργο, ο 10ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, συμπράττει με την Πανελληνιονίκη και Κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου. Η μαραθωνοδρόμος, αναλαμβάνει το ρόλο της πρέσβειρας της διοργάνωσης. Παράλληλα, μαζί με την ομάδα της Marathon Team Greece by M.Polyzou την Κυριακή 21 Απριλίου, θα τρέξουν όλοι μαζί για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», αναζητώντας εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ακόμα, ως μέλος της επιτροπής γυναικών της AIMS ενισχύει τη συμμετοχή των κυριών στο τρέξιμο.

Προκειμένου να γιγαντωθεί ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς η οργανωτική επιτροπή του Ποσειδωνίου ενώνει τις δυνάμεις του με την Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, την Κυριακή 21 Απριλίου, στην εκκίνηση του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου θα στηθούν 15 διακεκριμένοι αθλητές (ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, πανελληνιονίκες) που υπηρετούν στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αστυνομίας ώστε να βοηθήσουν στην μετάδοση των μηνυμάτων του «Άλματος». Ακόμα, θα παρουσιάσουν τα αθλήματα τους στους παρευρισκόμενους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους λιλιπούτειους δρομείς.

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος από την πρώτη κιόλας διοργάνωση έχει οικολογικό προσανατολισμό. Έτσι και φέτος, συνεχίζεται η δράση «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!». Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που προκύπτουν από τη διενέργεια του αγώνα όπως τα μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους και προωθούνται για ανακύκλωση, χάρη στη συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», και τη συνεισφορά της Colgate-Palmolive. Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή θα τοποθετήσει στην αφετηρία-τερματισμό δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία θα συγκεντρώνεται νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Με τον ίδιο φορέα, το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Kόσμο»,  διοργανώνεται για τέταρτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Aπό την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου στη γραμματεία του αγώνα, θα συγκεντρώνονται ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη για να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του Διαβήτη. Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για να έρθουμε πιο κοντά στον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και στο να μεταφέρουμε μηνύματα στήριξης και ανθρωπιάς στα άτομα με Διαβήτη. Στην προσπάθεια αυτή βρίσκουν σύμμαχο την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk Hellas, η οποία έχει αναπτύξει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων αφιερωμένων στην καταπολέμηση του διαβήτη. H εταιρία δίνει το όνομά της στους αγώνες δρόμου 5 χλμ και του δυναμικού βαδίσματος για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στη διοργάνωση. Η πιο χαρακτηριστική είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Τα έργα που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από τις 17 έως 21 Απριλίου.

Για να πάρουν οι ξένοι δρομείς μια γεύση ελληνικού φολκλόρ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου η «Τιτάνη»  θα είναι εκεί ώστε να βάλουν την ξεχωριστή πινελιά τους στην σύσταση του αγώνα. Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές του τόπου καταγωγής τους, θα συμμετάσχουν στις τελετές των απονομών, κουβαλώντας τα μετάλλια για όλους τους νικητές και υποστηρίζοντας με την εντυπωσιακή παρουσία τους την διαδικασία.

Bρείτε μας στα social media
https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/
https://twitter.com/AthensHalfMara1
https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqUQ
https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/
https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο